Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
recept 26 april 2017

Fänkålsknäcke – smakar gott till nästan allt!

Fänkålsknäcke är gott och knaprigt och väldigt smakrikt! Testa!

Bild 1/2 FOTO: Ove Lindfors
Bild 2/2

Det är lätt att baka och passar både som buffébröd och frukostbröd – baka redan i dag!

Fänkålsknäcke(24 stycken)

Skriv ut

Ingredienser

  • 25 g jäst
  • 2 dl vatten
  • 3 msk rapsolja
  • 1/2 tsk salt
  • 1 msk flytande honung
  • 1 dl dinkelkli
  • 1 msk grovstötta fänkålsfrön
  • ca 5 dl siktat dinkelmjöl
  • dinkelkli till utbakning

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250 grader. Smula jästen i en bunke. Värm vattnet till fingervärme, 37 grader.
  2. Rör ut jästen i vattnet. Tillsätt olja, salt, honung, kli och fänkålsfrö. Tillsätt mjölet och arbeta ihop till en smidig deg. Degen behöver inte jäsa.
  3. Ta upp och knåda degen på mjölat bord. Dela den i 24 bitar och rulla till bollar.
  4. Strö kli på bakbordet och vänd bollarna däri. Kavla ut till tunna kakor som mäter cirka 15 centimeter.
  5. Avsluta med kruskavel eller nagga kakorna med en brödnagg. Lägg dem på bakpappersklädda plåtar.
  6. Grädda brödkakorna i mitten av ugnen tills de börjar mörkna i kanten, cirka 5 minuter. Låt kallna på galler utan duk.

Recept: Caroline Hofberg

Läs mer om

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Missa inte vår webbshop

Lär dig i din takt

Upptäck nya platser med

Läs artiklar i säsong

Till toppen