Gå till innehåll
Shopping Utbildning
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 18 mars 2019

Fänkålssallad med ägg och rökt sidfläsk

En vacker påsksallad med fänkål och ägghalvor att servera på buffébordet.

 Påskbuffén är komplett med en matig fänkålssallad med ägg och rökt sidfläsk.
Påskbuffén är komplett med en matig fänkålssallad med ägg och rökt sidfläsk. FOTO: Ove Lindfors

Sältan i salladen kommer från knaperstekt rökt fläsk och knapriga kavringskrutonger ger en härlig textur.

Läs också: Lax med lakrits och fänkål

Fänkålssallad

Skriv ut

Ingredienser: (8 bufféportioner)

  • 4 ägg
  • 250 g rökt sidfläsk
  • 4 skivor kavring
  • 2 små fänkålsstånd
  • 10–12 rädisor
  • 150 g sugar snaps
  • 65 g färsk babyspenat
  • smör till stekning
  • flingsalt
  • Dressing
  • 1 msk honung
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 msk vit balsamvinäger
  • 1 dl kallpressad rapsolja
  • salt
  • nymald peppar

Gör så här:

  1. Dressing: Rör ihop honung, senap och balsamvinäger. Tillsätt oljan droppvis och rör kraftigt under tiden. Tillsätt inte nya droppar förrän dressingen sugit upp all olja. Krydda med salt och peppar. Förvara i kylen.
  2. Lägg äggen i kallt vatten i en kastrull. Koka upp och koka sedan sakta cirka 8 minuter. Spola i kallt vatten. Skala och dela äggen.
  3. Strimla fläsket och knaperstek i en liten klick smör. Låt rinna av på hushållspapper.
  4. Skär kavringen i krutonger. Stek dem i smör. Låt rinna av på hushållspapper.
  5. Strimla fänkålen tunt, helst på mandolin. Skiva rädisorna. Dela sugar snaps på längden.
  6. Blanda fänkål, rädisor, sugar snaps och spenat på ett stort fat, eller ett par mindre. Ringla över dressingen.
  7. Strö över fläsk och krutonger. Lägg på ägghalvorna. Strö lite flingsalt på äggen.

Recept: Caroline Hofberg

Läs mer om

Populära ämnen på Land.se

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Läs artiklar i säsong

Till toppen