Gå till innehåll
Shopping Utbildning
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 20 juni 2018

Färgglad primörsill

Duka upp vackra färger på smörgåsbordet med inlagd sill och primörer.

 Vackra färger med inlagd sill och primörer.
Vackra färger med inlagd sill och primörer. FOTO: Ove Lindfors

En inlagd sill som får sällskap av skir grön sparris och rosafärgade rädisor.

Tänk på att rädisorna färgar lagen ljust rosa, så vill man undvika det går det bra att blanda i dem någon timme före servering.

Läs också: Silltårta med ägg och kavring

Färgglad primörsill

Skriv ut

Ingredienser: (6 bufféportioner)

  • 1 förpackning inläggningssill, 420 g
  • 1 dl ättikssprit, 12 procent
  • 2 dl strösocker
  • 3 dl vatten
  • 10 vitpepparkorn
  • 2 tsk rosépeppar
  • 4 stjälkar grön sparris
  • 7 rädisor
  • 1 dl strimlad purjolök

Gör så här:

  1. Koka upp ättikssprit, socker och vatten till lagen. Koka ett par minuter tills sockret löst sig. Blanda i vitpeppar och rosépeppar och ta från värmen. Låt kallna.
  2. Skölj sillen, låt rinna av och skär filéerna i bitar.
  3. Bryt av den nedre grova delen på sparrisstjälkarna. Skär dem i bitar. Halvera rädisorna. Skär pepparroten i små tärningar.
  4. Varva sill och grönsaker i en väl rengjord burk som rymmer 8 dl–1 liter. Häll över den kalla lagen, den ska täcka. Låt dra i kylen innan servering.

Recept: Caroline Hofberg

Relaterade artiklar

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen