Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 3 oktober 2018

Färgglad sallad med blomkål

Bjud på lila och grön blomkål i en fräsch sallad som passar gott till paj.

 Lila och grön blomkål ger en pigg sallad.
Lila och grön blomkål ger en pigg sallad. FOTO: Cecilia Möller

En enkel sallad snor du ihop på två sorters kokt blomkål, mangold och blandade cocktailtomater.

Dressingen är minst lika simpel men åh-så-smakrik: rapsolja och balsamvinäger.

Läs också: Lär dig odla blomkål – trädgårdslandets hjälte

Sallad med blomkål

Skriv ut

Ingredienser: (8 port)

  • 150 g sockerärtor
  • 1 litet lila blomkålshuvud
  • 1 litet grönt blomkålshuvud
  • 100 g mangold
  • 150 g röda och gula cocktailtomater
  • Dressing
  • 1 ½ msk rapsolja
  • 1 ½ msk ljus balsamvinäger
  • ½-1 tsk salt
  • ½-1 krm svartpeppar

Gör så här:

  1. Koka ärtor i lätt saltat vatten.
  2. Dela blomkålen i små buketter och koka även dem i lätt saltat vatten, cirka 5 minuter.
  3. Häll bort vattnet och häll dressingen över och rör om.
  4. Varva de kokta grönsakerna på ett salladsfat tillsammans med mangold och halverade cocktailtomater.

Relaterade artiklar

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen