Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 23 januari 2022

Färsbiffar med örtsalsa

Grilla saftiga färsspett med underbar smak av nygrillat och grön örtsalsa. Katarina Ekeströms recept är ljuvligt.

 Gott på pinne. Färsspett med underbar smak av nygrillat och grön örtsalsa.
Gott på pinne. Färsspett med underbar smak av nygrillat och grön örtsalsa. FOTO: Katarina Ekeström

Härligt saftiga spett med mycket grönt. Perfekt till helgen!

Läs också: Goda lammfärsbiffar

Färsbiffar med örtsalsa

Skriv ut

Ingredienser

  • 4–6 personer
  • 800 g köttfärs, nöt eller lamm
  • 3 skivor vitt formbröd
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 chilifrukt
  • några kvistar färsk oregano eller 1 tsk torkad
  • 1 ägg
  • 1 msk koncentrerad kalv- eller grönsaksfond
  • ½ tsk spiskummin
  • salt
  • svartpeppar
  • Örtsalsa
  • 1 knippa basilika
  • 1 knippa persilja
  • 1–1 ½ dl rapsolja
  • 1 vitlöksklyfta
  • salt

Gör så här

  1. Lägg färsen i en bunke. Mixa brödet till smulor. Riv vitlöken. Hacka chilin mycket fint. Finhacka oreganon.
  2. Blanda ingredienserna och forma lätt tillplattade avlånga biffar. Trä två spett på längden genom varje biff.
  3. Grilla eller stek till fin färg.
  4. Lägg de grovhackade örterna till salsan i en mixer. Hetta upp oljan till 50 grader och häll den genast över örterna. Lägg i vitlöken och lite salt. Mixa till en knallgrön örtsalsa.
  5. Servera spetten på salladsbädd med örtsalsan vid sidan.

Recept: Katarina Ekeström

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Läs artiklar i säsong

Till toppen