Recept 23 januari 2022
Färsbiffar med örtsalsa
Grilla saftiga färsspett med underbar smak av nygrillat och grön örtsalsa. Katarina Ekeströms recept är ljuvligt.
Härligt saftiga spett med mycket grönt. Perfekt till helgen!
Läs också: Goda lammfärsbiffar
Färsbiffar med örtsalsa
Skriv ut
Ingredienser
- 4–6 personer
- 800 g köttfärs, nöt eller lamm
- 3 skivor vitt formbröd
- 1 vitlöksklyfta
- 1 chilifrukt
- några kvistar färsk oregano eller 1 tsk torkad
- 1 ägg
- 1 msk koncentrerad kalv- eller grönsaksfond
- ½ tsk spiskummin
- salt
- svartpeppar
- Örtsalsa
- 1 knippa basilika
- 1 knippa persilja
- 1–1 ½ dl rapsolja
- 1 vitlöksklyfta
- salt
Gör så här
- Lägg färsen i en bunke. Mixa brödet till smulor. Riv vitlöken. Hacka chilin mycket fint. Finhacka oreganon.
- Blanda ingredienserna och forma lätt tillplattade avlånga biffar. Trä två spett på längden genom varje biff.
- Grilla eller stek till fin färg.
- Lägg de grovhackade örterna till salsan i en mixer. Hetta upp oljan till 50 grader och häll den genast över örterna. Lägg i vitlöken och lite salt. Mixa till en knallgrön örtsalsa.
- Servera spetten på salladsbädd med örtsalsan vid sidan.
Kommentarer
Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.