Gå till innehåll
Shopping Utbildning
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 8 augusti 2018

Färsk vitkål med senapssås och finkorv

Riktigt god korv är rena lyxmaten. Tillsammans med späd vitkål och senapssås är den svårslagen. Håkan Larssons superenkla recept är snabblyx när den smakar som bäst.

 Snabblyx med god korv, kryddig senapssås och späd vitkål.
Snabblyx med god korv, kryddig senapssås och späd vitkål.

Många somrar har det här receptet förgyllt våra middagar. Så enkelt, så himla gott med späd kål, grov senap och mustig korv.

Håkan tipsar!

Se till att välja en god korv med rikligt köttinnehåll. Leta efter lokala leverantörer – god korv är riktig finmat och får gärna kosta en slant.

Håkan Larssons dryckestips!

Förstaval, särskilt om korven är av det kryddigare slaget, är en god öl. De mycket svenska smakerna inbjuder till det.

Oppigårds Golden Ale (1490), 18,90 kr/33 cl, är en favorit.

Vill du helst ha vin så satsa på en fyllig rosé:

Mulderbosch Rosé (6077), 85 kronor.

Alkoholfritt: Mariestad Alkoholfri (1952), 11:50 kr/33 cl.Läs också: Korv med caesarpotatis – bästa receptet

Färsk vitkål med senapssås och god korv

Skriv ut

Ingredienser (4 personer):

  • 1 kilo färsk vitkål eller spetskål
  • 500-600 g god korv, till exempel chorizo, bratwurst, merguez
  • smör till stekning
  • Senapssås
  • 3 tsk senapsfrö
  • 2 msk smör
  • 2 dl lätt creme fraiche
  • 1/2 dl vatten
  • 3-4 msk grov stark senap
  • 2 tsk honung
  • 1/2 tsk salt
  • nymalen peppar
  • Servering
  • blandad sallad
  • ev potatis

Gör så här:

  1. Putsa kålen och skär den i klyftor. Koka i saltat vatten cirka 10 minuter, kålen ska vara mjuk men inte falla isär. Ju spädare kål, desto kortare tid. Häll bort vattnet och ånga av.
  2. Sås: Stek senapsfröna i smör så de börjar sprätta. Tillsätt creme fraiche, vatten och senap. Koka upp och smaka av med honung, salt och peppar.
  3. Stek korven och servera med kål, sallad och senapssås. Den hungrige tar en potatis till.

Recept: Håkan Larsson

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen