Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 24 juni 2021

Färskostbollar

Små aptitliga färskostbollar passar fint som tilltugg till grillat, kallskuret eller som tilltugg till drinken.

 Små goda färskostbollar är ett gott tillbehör som passar till det mesta.
Små goda färskostbollar är ett gott tillbehör som passar till det mesta. FOTO: Katarina Ekeström

Du gör dem i förväg och förvarar dem i olja eller rullar dem i färska örtkryddor och serverar direkt. Lands Katarina Ekeström står för det enkla receptet.

Läs också: Så gör du egen halloumi

Färskostbollar

Skriv ut

Ingredienser (12–16 stycken)

  • 1 l filmjölk
  • 3 dl gräddfil
  • ½ tsk salt
  • eventuellt finskuren gräslök

Gör så här

  1. Häll upp fil och gräddfil i en kastrull. Värm varsamt och mät temperaturen som ska var 55 grader när ostmassan tas från spisen och hälls upp i ett durkslag täckt med silduk.
  2. Ställ i kyl för att droppa av, gärna över natten. Blanda sedan ostmassan med salt och forma bollar. Rulla eventuellt i fint skuren gräslök.

Recept: Katarina Ekström

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Missa inte vår webbshop

Lär dig i din takt

Upptäck nya platser med

Läs artiklar i säsong

Till toppen