Recept 24 juni 2021
Färskostbollar
Små aptitliga färskostbollar passar fint som tilltugg till grillat, kallskuret eller som tilltugg till drinken.
Du gör dem i förväg och förvarar dem i olja eller rullar dem i färska örtkryddor och serverar direkt. Lands Katarina Ekeström står för det enkla receptet.
Läs också: Så gör du egen halloumi
Färskostbollar
Skriv ut
Ingredienser (12–16 stycken)
- 1 l filmjölk
- 3 dl gräddfil
- ½ tsk salt
- eventuellt finskuren gräslök
Gör så här
- Häll upp fil och gräddfil i en kastrull. Värm varsamt och mät temperaturen som ska var 55 grader när ostmassan tas från spisen och hälls upp i ett durkslag täckt med silduk.
- Ställ i kyl för att droppa av, gärna över natten. Blanda sedan ostmassan med salt och forma bollar. Rulla eventuellt i fint skuren gräslök.
Kommentarer
Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.