Gå till innehåll
Shopping Utbildning
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 24 juni

Färskostbollar

Små aptitliga färskostbollar passar fint som tilltugg till grillat, kallskuret eller som tilltugg till drinken.

 Små goda färskostbollar är ett gott tillbehör som passar till det mesta.
Små goda färskostbollar är ett gott tillbehör som passar till det mesta. FOTO: Katarina Ekeström

Du gör dem i förväg och förvarar dem i olja eller rullar dem i färska örtkryddor och serverar direkt. Lands Katarina Ekeström står för det enkla receptet.

Läs också: Så gör du egen halloumi

Färskostbollar

Skriv ut

Ingredienser (12–16 stycken)

  • 1 l filmjölk
  • 3 dl gräddfil
  • ½ tsk salt
  • eventuellt finskuren gräslök

Gör så här

  1. Häll upp fil och gräddfil i en kastrull. Värm varsamt och mät temperaturen som ska var 55 grader när ostmassan tas från spisen och hälls upp i ett durkslag täckt med silduk.
  2. Ställ i kyl för att droppa av, gärna över natten. Blanda sedan ostmassan med salt och forma bollar. Rulla eventuellt i fint skuren gräslök.

Recept: Katarina Ekström

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Populära ämnen på Land.se

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs artiklar i säsong

Till toppen