Recept 14 juni 2019
Färskpotatis med sparris
Den här goda potatissalladen passar perfekt till kvällens grillmat.
Nordisk ceasardressing innebär att den smaksätts med dill och grovriven prästost. Ljuvligt gott!
Läs också: Ugnsrostad färskpotatis – så gott!
Färskpotatis med sparris och nordisk ceasardressing
Skriv ut
Ingredienser: (8 bufféportioner)
- 800 g färskpotatis
- 500 g grön sparris
- Dressing
- 1 ägg
- 2 ansjovisfiléer
- pressad saft av ½ citron
- ½ msk dijonsenap
- ½ tsk worcestershiresås
- 1 pressad vitlöksklyfta
- 1 ½ dl rapsolja
- 2 dl grovriven prästost
- ½ dl hackad dill
- salt
- nymald peppar
Gör så här:
- Dressingen: Mixa alla ingredienser utom ost och dill med mixerstav. Vänd ner ost och dill för hand. Smaka av med salt och peppar.
- Tvätta potatisen och koka den mjuk i lättsaltat vatten. Häll av kokvattnet och låt kallna.
- Bryt av den nedre, grova delen på sparrisstjälkarna. Koka sparrisen knappt mjuk i lättsaltat vatten cirka 3 minuter.
- Låt sparrisen rinna av och lägg den i en skål med isvatten så behåller den färg och tuggmotstånd. Låt rinna av noga innan den blandas i salladen. Skär i 2–3 centimeter stora bitar.
- Skär potatisen i mindre bitar och blanda med dressingen. Smaka av med salt och peppar.
- Vänd försiktigt ner sparrisen.
Kommentarer
Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.