Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 14 juni 2019

Färskpotatis med sparris

Den här goda potatissalladen passar perfekt till kvällens grillmat.

 Här kan vi snacka potatis de lux!
Här kan vi snacka potatis de lux! FOTO: Ove Lindfors

Nordisk ceasardressing innebär att den smaksätts med dill och grovriven prästost. Ljuvligt gott!

Läs också: Ugnsrostad färskpotatis – så gott!

Färskpotatis med sparris och nordisk ceasardressing

Skriv ut

Ingredienser: (8 bufféportioner)

  • 800 g färskpotatis
  • 500 g grön sparris
  • Dressing
  • 1 ägg
  • 2 ansjovisfiléer
  • pressad saft av ½ citron
  • ½ msk dijonsenap
  • ½ tsk worcestershiresås
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 ½ dl rapsolja
  • 2 dl grovriven prästost
  • ½ dl hackad dill
  • salt
  • nymald peppar

Gör så här:

  1. Dressingen: Mixa alla ingredienser utom ost och dill med mixerstav. Vänd ner ost och dill för hand. Smaka av med salt och peppar.
  2. Tvätta potatisen och koka den mjuk i lättsaltat vatten. Häll av kokvattnet och låt kallna.
  3. Bryt av den nedre, grova delen på sparrisstjälkarna. Koka sparrisen knappt mjuk i lättsaltat vatten cirka 3 minuter.
  4. Låt sparrisen rinna av och lägg den i en skål med isvatten så behåller den färg och tuggmotstånd. Låt rinna av noga innan den blandas i salladen. Skär i 2–3 centimeter stora bitar.
  5. Skär potatisen i mindre bitar och blanda med dressingen. Smaka av med salt och peppar.
  6. Vänd försiktigt ner sparrisen.

Recept: Caroline Hofberg, carolineikoket.com

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Upptäck nya platser med

Läs artiklar i säsong

Till toppen