Gå till innehåll
laddar...
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 14 juni

Färskpotatis med sparris

Den här goda potatissalladen passar lika bra på midsommarbuffén som till kvällens grillmat.

 Här kan vi snacka potatis de lux!
Här kan vi snacka potatis de lux! FOTO: Ove Lindfors

Nordisk ceasardressing innebär att den smaksätts med dill och grovriven prästost. Ljuvligt gott!

Läs också: Ugnsrostad färskpotatis – så gott!

Färskpotatis med sparris och nordisk ceasardressing

Skriv ut

Ingredienser: (8 bufféportioner)

  • 800 g färskpotatis
  • 500 g grön sparris
  • Dressing
  • 1 ägg
  • 2 ansjovisfiléer
  • pressad saft av ½ citron
  • ½ msk dijonsenap
  • ½ tsk worcestershiresås
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 1 ½ dl rapsolja
  • 2 dl grovriven prästost
  • ½ dl hackad dill
  • salt
  • nymald peppar

Gör så här:

  1. Dressingen: Mixa alla ingredienser utom ost och dill med mixerstav. Vänd ner ost och dill för hand. Smaka av med salt och peppar.
  2. Tvätta potatisen och koka den mjuk i lättsaltat vatten. Häll av kokvattnet och låt kallna.
  3. Bryt av den nedre, grova delen på sparrisstjälkarna. Koka sparrisen knappt mjuk i lättsaltat vatten cirka 3 minuter.
  4. Låt sparrisen rinna av och lägg den i en skål med isvatten så behåller den färg och tuggmotstånd. Låt rinna av noga innan den blandas i salladen. Skär i 2–3 centimeter stora bitar.
  5. Skär potatisen i mindre bitar och blanda med dressingen. Smaka av med salt och peppar.
  6. Vänd försiktigt ner sparrisen.

Recept: Caroline Hofberg, carolineikoket.com

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen