Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 17 juni

Färskpotatissallad med prästost och stenbitsrom

Laga Caroline Hofbergs somrig färskpotatissallad som är toppengod till allt med sill, lax och rökt fisk på midsommarbordet.

 Krämigt god potatissallad som är specialgod till fisk.
Krämigt god potatissallad som är specialgod till fisk. FOTO: Ove Lindfors

Krämig potatissallad till midsommar och som blir också är härlig ihop med sommarens varmrökta lax eller röding.

Läs också: Ansjovisröra med forellrom

Färskpotatissallad med prästost och stenbitsrom

Skriv ut

Ingredienser

  • 8 bufféportioner
  • 750 g färskpotatis
  • 1 litet fänkålsstånd
  • 75 g lagrad prästost
  • 1 dl hackad rödlök
  • 4 msk hackad gräslök
  • 4 msk hackad dill
  • Dressing
  • 2 dl gräddfil
  • 50 g röd stenbitsrom (eller finkornig sillrom)
  • salt
  • nymald vitpeppar

Gör så hör

  1. Blanda ingredienserna till dressingen.
  2. Tvätta potatisen och koka den mjuk i lättsaltat vatten. Häll av kokvattnet och låt kallna. Skär potatisen i mindre bitar.
  3. Halvera fänkålen, skär bort rotstocken och skiva den tunt. Skär osten i tunna stavar.
  4. Blanda först ner potatis, lök och örter i dressingen. Vänd sedan ner fänkål och oststavar. Smaka av med salt och peppar.

Recept Caroline Hofberg

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Missa inte vår webbshop

Lär dig i din takt

Upptäck nya platser med

Läs artiklar i säsong

Till toppen