Recept 30 november 2018
Favoriten trillingnöt
För några år sedan försvann trillingnöten ur Aladdinasken. Förlusten var stor men som tur är kan du fortfarande göra egen.
Trillingnöten är en favorit vi inte glömmer i första taget. Tre hela hasselnötter sammanfogade av ljuvlig mjölkchoklad.
Vill du vara lite vågad använder du vit eller mörk choklad i samma mängd i stället. Receptet är väl värt det lilla pysslet!
Läs också: Julgodiset som innehåller palmolja
Trillingnöt
Skriv ut
Ingredienser:
- 150 gr hasselnötter
- 250 gr choklad, gärna mjölkchoklad
- vit eller mörk choklad till dekoration
Gör så här:
- Häll ut hasselnötterna på en plåt och rosta i ugnen på 225° i 10 minuter. Gnugga bort överflödigt skal.
- Smält chokladen över vattenbad.
- Vänd ner nötterna i chokladen och rör om ordentligt så alla nötter täcks.
- Plocka upp nötterna tre och tre med en sked och lägg på bakplåtspapper. Låt stelna.
- Smält lite mörk eller vit choklad och ringla över trillingnötterna med en gaffel.