Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 30 november 2018

Favoriten trillingnöt

För några år sedan försvann trillingnöten ur Aladdinasken. Förlusten var stor men som tur är kan du fortfarande göra egen.

 Trillingnöt är det bästa julgodiset – tycker vi.
Trillingnöt är det bästa julgodiset – tycker vi. FOTO: Istock

Trillingnöten är en favorit vi inte glömmer i första taget. Tre hela hasselnötter sammanfogade av ljuvlig mjölkchoklad.

Vill du vara lite vågad använder du vit eller mörk choklad i samma mängd i stället. Receptet är väl värt det lilla pysslet!

Läs också: Julgodiset som innehåller palmolja

Trillingnöt

Skriv ut

Ingredienser:

  • 150 gr hasselnötter
  • 250 gr choklad, gärna mjölkchoklad
  • vit eller mörk choklad till dekoration

Gör så här:

  1. Häll ut hasselnötterna på en plåt och rosta i ugnen på 225° i 10 minuter. Gnugga bort överflödigt skal.
  2. Smält chokladen över vattenbad.
  3. Vänd ner nötterna i chokladen och rör om ordentligt så alla nötter täcks.
  4. Plocka upp nötterna tre och tre med en sked och lägg på bakplåtspapper. Låt stelna.
  5. Smält lite mörk eller vit choklad och ringla över trillingnötterna med en gaffel.

Relaterade artiklar

Läs mer om

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen