Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 19 februari 2020

Filbryta med hjortronsylt och fläsk

Filbrytan är perfekt som mellanmål eller lättare lunch. En portion tar en till två minuter att göra.

 Anki Berg och Marcus Bodin har skrivit boken ”Tunnbröd: En läcker historia”.
Anki Berg och Marcus Bodin har skrivit boken ”Tunnbröd: En läcker historia”. FOTO: Johan Gunseus
 Filbryta med fläsk smakar ljuvligt och är lagom mättande. Perfekt som lättare lunch.
Filbryta med fläsk smakar ljuvligt och är lagom mättande. Perfekt som lättare lunch. FOTO: Sirpa Kärki

Fibryta är en traditionell rätt från norra Sverige. Här ett recept med fläsk från den prisbelönta boken Tunnbröd: En läcker historia utgiven av Tunnbrödsakademien.

Filbryta med hjortronsylt och fläsk

Skriv ut

Ingredienser:

  • 2 dl långfil eller filmjölk
  • 2 msk hjortronsylt
  • 1 kaka korntunnbröd, storlek efter smak
  • 2 skivor rökt sidfläsk

Gör så här:

  1. Häll långfilen i en djuptallrik och vispa den lätt.
  2. Rör ner hjortronsylten.
  3. Smula korntunnbröd i bitar och strö över.
  4. Ät filbrytan med sked och varva med tuggor av rökt fläsk.

Recept: Marianne Andersson från Skellefteå, Västerbotten

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Läs artiklar i säsong

Till toppen