Recept 19 februari 2020
Filbryta med hjortronsylt och fläsk
Filbrytan är perfekt som mellanmål eller lättare lunch. En portion tar en till två minuter att göra.
Fibryta är en traditionell rätt från norra Sverige. Här ett recept med fläsk från den prisbelönta boken Tunnbröd: En läcker historia utgiven av Tunnbrödsakademien.
Filbryta med hjortronsylt och fläsk
Skriv ut
Ingredienser:
- 2 dl långfil eller filmjölk
- 2 msk hjortronsylt
- 1 kaka korntunnbröd, storlek efter smak
- 2 skivor rökt sidfläsk
Gör så här:
- Häll långfilen i en djuptallrik och vispa den lätt.
- Rör ner hjortronsylten.
- Smula korntunnbröd i bitar och strö över.
- Ät filbrytan med sked och varva med tuggor av rökt fläsk.
Kommentarer
Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.