Recept 26 februari 2019
Filmjölkslimpa i långpanna
Ta till vara på skvättar av filmjölk genom att baka en saftig limpa. Grahamsmjöl eller rågmjöl förhöjer smakerna.
Filmjölkslimpan är ett smidigt bröd som håller sig saftigt i flera dagar. Skiva upp och rosta eller njut som det är med smör och stark ost.
Läs också: Glutenfritt morotsbröd i långpanna
Filmjölkslimpa i långpanna
Skriv ut
Ingredienser:
- 4,5 dl filmjölk
- 3 dl vetemjöl
- 2 dl grahamsmjöl eller rågmjöl
- 2 dl havregryn
- 2 tsk bikarbonat
- 1 tsk salt
- 1 dl mörk sirap
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Blanda mjöl, havregryn, salt och bikarbonat i en bunke.
- Tillsätt filmjölk och sirap. Rör ihop till en kladdig smet.
- Häll smeten i en ca 1,5 liter stor limpform eller långpanna klädd med bakplåtspapper.
- Strö lite vetemjöl på ytan.
- Grädda i botten på ugnen i ca 50 min. Täck med ugnsfolie om limpan blir för brun mot slutet att gräddningen.
- Låt limpan svalna inlindad i en handduk. När den kallnat helt kan du skära upp i skivor.