Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 26 februari 2019

Filmjölkslimpa i långpanna

Ta till vara på skvättar av filmjölk genom att baka en saftig limpa. Grahamsmjöl eller rågmjöl förhöjer smakerna.

 Förvara filmjölkslimpan i en plastpåse eller kökshandduk så håller den sig saftig längre.
Förvara filmjölkslimpan i en plastpåse eller kökshandduk så håller den sig saftig längre.

Filmjölkslimpan är ett smidigt bröd som håller sig saftigt i flera dagar. Skiva upp och rosta eller njut som det är med smör och stark ost.

Läs också: Glutenfritt morotsbröd i långpanna

Filmjölkslimpa i långpanna

Skriv ut

Ingredienser:

  • 4,5 dl filmjölk
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 dl grahamsmjöl eller rågmjöl
  • 2 dl havregryn
  • 2 tsk bikarbonat
  • 1 tsk salt
  • 1 dl mörk sirap

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Blanda mjöl, havregryn, salt och bikarbonat i en bunke.
  3. Tillsätt filmjölk och sirap. Rör ihop till en kladdig smet.
  4. Häll smeten i en ca 1,5 liter stor limpform eller långpanna klädd med bakplåtspapper.
  5. Strö lite vetemjöl på ytan.
  6. Grädda i botten på ugnen i ca 50 min. Täck med ugnsfolie om limpan blir för brun mot slutet att gräddningen.
  7. Låt limpan svalna inlindad i en handduk. När den kallnat helt kan du skära upp i skivor.

Läs mer om

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Missa inte vår webbshop

Lär dig i din takt

Upptäck nya platser med

Läs artiklar i säsong

Till toppen