Gå till innehåll
laddar...
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 26 februari

Filmjölkslimpa i långpanna

Ta till vara på skvättar av filmjölk genom att baka en saftig limpa. Grahamsmjöl eller rågmjöl förhöjer smakerna.

 Förvara filmjölkslimpan i en plastpåse eller kökshandduk så håller den sig saftig längre.
Förvara filmjölkslimpan i en plastpåse eller kökshandduk så håller den sig saftig längre.

Filmjölkslimpan är ett smidigt bröd som håller sig saftigt i flera dagar. Skiva upp och rosta eller njut som det är med smör och stark ost.

Läs också: Glutenfritt morotsbröd i långpanna

Filmjölkslimpa i långpanna

Skriv ut

Ingredienser:

  • 4,5 dl filmjölk
  • 3 dl vetemjöl
  • 2 dl grahamsmjöl eller rågmjöl
  • 2 dl havregryn
  • 2 tsk bikarbonat
  • 1 tsk salt
  • 1 dl mörk sirap

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Blanda mjöl, havregryn, salt och bikarbonat i en bunke.
  3. Tillsätt filmjölk och sirap. Rör ihop till en kladdig smet.
  4. Häll smeten i en ca 1,5 liter stor limpform eller långpanna klädd med bakplåtspapper.
  5. Strö lite vetemjöl på ytan.
  6. Grädda i botten på ugnen i ca 50 min. Täck med ugnsfolie om limpan blir för brun mot slutet att gräddningen.
  7. Låt limpan svalna inlindad i en handduk. När den kallnat helt kan du skära upp i skivor.

Relaterade artiklar

Läs mer om

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen