Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 9 oktober 2018

Fisk i foliepaket

Gott i folie med vit fiskfilé, ansjovis, dill och pepparrot.

 I foliepaket förstärks smakerna och fisken får fin konsistens.
I foliepaket förstärks smakerna och fisken får fin konsistens. FOTO: Ove Lindfors

Att laga fisken i foliepaket är ett jättebra sätt för att inte få den överkokt. Nordiska smaker som ansjovis och pepparrot är alltid gott till fisk, liksom fänkål.

Läs också: Kycklingklämma de lux – med ett glas vitt

Fisk i paket

Skriv ut

Ingredienser: (4 portioner)

  • 600 g vit fiskfilé, till exempel sej, torsk, gös
  • salt
  • nymald peppar
  • 2 fänkålsstånd
  • 12 ansjovisfiléer
  • 4 tsk ansjovisspad
  • 1 dl hackad dill
  • 4 msk smör
  • färskriven pepparrot
  • aluminumfolie för ugn & grill

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Krydda fisken med salt och peppar. Dela fänkålen, skär bort rotstocken och strimla.
  2. Fördela fänkålen på fyra rejält tilltagna folieark. Lägg fisken ovanpå. Lägg ansjovisen på fisken och droppa över ansjovisspad. Strö över dill och klicka på smör.
  3. Vik ihop paketen, se till att kanterna sluter tätt så att inget rinner ut. Lägg paketen på en plåt.
  4. Baka i mitten av ugnen 20–25 minuter. Toppa med riven pepparrot och servera med kokt potatis.

Recept: Caroline Hofberg

Relaterade artiklar

Läs mer om

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen