Recept 10 februari 2022
Fisktacos på torsk med fänkålsslaw
Den populära torsken får en häftig kryddblandning som sällskap och ger en taco som inte kommer göra någon missnöjd.
Vill man äta tacos men samtidigt lyxa till det lite extra så är det här ett bra recept. Gott och kryddigt men ändå väldigt fräscht med fisk och jalapeños. Fredagskänsla deluxe!
Fisktacos på torsk med fänkålsslaw
Skriv ut
Ingredienser (4 portioner)
- 500 g torskrygg
- 1 påse Fish taco spice mix
- 1 msk olja
- Fänkålsslaw:
- 1 fänkål
- 1 grönt äpple
- 1 dl matlagningsyoghurt
- 1 msk citronjuice
- 1 krm salt
- 1 krm svartpeppar, grovmalen
- Gurk- & dillpico:
- 1/2 gurka
- 1 grön paprika
- 2 msk dill
- 1 msk Green jalapeño (finns på burk)
- 1 msk citronjuice
- 1 msk olivolja
- 1 tsk salt
- Bröd:
- 1 paket tortilla
Gör så här:
- Värm ugnen till 200 grader.
- Gnid in fisken med kryddmixen och lägg i en smord ugnsfast form. Laga i ugnen i 15-20 minuter.
- Gör fänkålsslawen genom att finhacka fänkål och äpple och lägg i en skål. Blanda i youghurt och citronjuice och smaka av med salt och peppar.
- Ta fram en ny skål till gurk- & dillpicon.
- Dela gurkan och skrapa ur kärnorna. Skär sedan i små kuber.
- Tärna paprika och hacka dill och jalapeños.
- Lägg gurka, paprika, dill och jalapeños i skålen och blanda med citronjuice, olivolja och salt.
- Värm tortillabröden och fyll med fisk, fänkålsslax och pico.
Kommentarer
Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.