Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
recept 11 maj 2017

Fixa fikat med riktigt smarriga chokladbollar

Bakbloggaren Fredrik Nylén bjuder på chokladbollar med chokladkaffe i – underbart god smak!

Bild 1/4
Bild 2/4
Bild 3/4
Bild 4/4

I de här chokladbollarna har Fredrik använt sig av äkta vaniljpulver och en kapsel med nespressos chokladkaffe, men det går lika bra med vanligt kaffe. Han har även använt sig av hela ekologiska havregryn – då det blir något att tugga på. Han har även lite mindre socker i receptet eftersom det är pärlsocker på.

Ingredienser:

200 g rumsvarmt smör
2 dl socker
1 dl kakao
1 tsk vaniljpulver
0,5 dl espresso eller starkt kaffe
9 dl havregryn

Gör så här:

1. Rör ihop smör och socker.
2. Rör i kakao, vaniljpulver, espresso och havregryn
3. Forma runda bollar och rulla dem i pärlsocker, kokos, mandel eller sesamfrön.
4. Lägg i kylen ca 30 minuter tills de stelnat lite
5. ÄT!

land_artikel_chokladbollar

Läs mer om

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Missa inte vår webbshop

Lär dig i din takt

Upptäck nya platser med

Läs artiklar i säsong

Till toppen