Gå till innehåll
Shopping Utbildning
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 12 juni 2018

Fläder- och jordgubbskompott med vanilj

Fira sommaren med en härlig dessert. Den här fläder- och jordgubbskompotten gör sig allra bäst tillsammans med vaniljglass.

 Jordsgubbskompott med fläder. Foto: Katarina Ekeström
Jordsgubbskompott med fläder. Foto: Katarina Ekeström

Receptet kommer från Lands matskribent Katarina Ekeström, fler goda recept och utförliga beskrivningar hittar du på hennes blogg.

Läs också: Gör pannacotta med fläder och vit choklad

Fläder- och jordgubbskompott med vanilj

Skriv ut

Ingredienser

  • 1 liter jordgubbar
  • 1 vaniljstång
  • 1 dl fläder- och jordgubbssaft
  • ½ dl socker
  • saften från ½ citron

Gör så här:

  1. Snoppa och halvera jordgubbarna. Skär upp vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Lägg frön, stång, saft, socker och pressad citron tillsammans med jordgubbarna i en kastrull.
  2. Koka upp och låt småputtra på svag värma ett par minuter. Jordgubbarna ska inte bli mosiga. Låt svalna och servera med vaniljglass.

Katarina Ekeström

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Populära ämnen på Land.se

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Läs artiklar i säsong

Till toppen