Recept 10 maj 2017
Fläderblomssaft – Flädergårdens fantastiska recept
Flädern blommar under några korta veckor på försommaren. Så det gäller att passa på. Det bästa receptet på fläderblomssaft får du här.
Flädergården ligger i nordöstra Skåne. Här är deras härliga recept på fläderblomssaft som gör succé gå gårdens populära café.
Tips!
Plocka fläderblommorna när de är ordentligt utslagna men de ska inte ha börjat vissna. Och se upp för rapsbaggarna som gillar de söta blommorna. Det är viktigt att du sköljer blommorna noga.
Läs också: Läskande god fläderblomssaft – utan citronsyra
Fläderblomssaft
Skriv ut
Ingredienser:
- 40-60 stora väl utslagna fläderblommor
- 2 liter vatten
- 2 kg socker
- 30 g citronsyra
- 3 citroner
Gör så här:
- Skölj blommorna väl. Använd enbart blommor. Stjälkar och skaft kan ge besk smak.
- Koka vatten och socker, cirka 10 minuter. Rör ner citronsyran. Tvätta citronerna och skiva dem.
- Varva citroner och blommor i en skål eller rostfri kastrull med lock. Häll över den varma lagen. Täck med lock och låt stå i minst 5 dygn, gärna 7.
- Sila och var noga med att inte minsta blomfnas kommer med. Häll på väl rengjorda flaskor. Fläderblomssaft är känslig och har du dåliga förvaringsutrymmen kan du tillsätta 1 tsk natriumbensoat. Bästa sättet är att frysa fläderblomssaften, gärna i små portioner som snabbt och lätt kan tinas.
Kommentarer
Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.