Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
recept 17 maj 2017

Flädergårdens läskande fläderblomssorbet – så enkelt gör du den

Säsongen är kort, så passa på när de blommar som bäst och gör läskande sorbet av blommorna. Så gott och enkelt!

FOTO: Eva Finder

Flädergården ligger i nordöstra Skåne. Här är deras härliga recept på fläderblomsorbet som serveras på gå gårdens populära café.

Tips!
Plocka blommorna när de är ordentligt utslagna men de ska inte ha börjat vissna. Och se upp för rapsbaggarna som gillar de söta blommorna. Det är viktigt att du sköljer blommorna noga.

Fläderblomssorbet

Skriv ut

Ingredieser

  • 3 dl fläderblomssaft
  • 1 dl vatten
  • 3 äggvitor
  • 1 msk socker

Gör så här

  1. Häll fläderblomssaften och vattnet i en vid skål eller skålen till matberedaren. Ställ i frysen tills det blir en issörja.
  2. Vispa äggvitorna till styvt skum. Tillsätt sockret och vispa lite till. Blanda ner vitorna i smeten och fortsätt infrysningen.
  3. Ta då och då fram skålen och rör runt några varv med matberedare eller vispa för hand. Sorbeten är klar att servera efter omkring 6 timmar. Har du glassmaskin kan den förstås användas.

Flädergården

Läs mer om

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Missa inte vår webbshop

Lär dig i din takt

Upptäck nya platser med

Läs artiklar i säsong

Till toppen