Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 6 september

Fläskfilé i marinad

Saftig, välsmakande och festlig. Marinaden ser till att fläskfilén går från god till supergod, du vill inte missa detta recept.

 Saftig. Marinaden gör att köttet blir extra mört och smakrikt.
Saftig. Marinaden gör att köttet blir extra mört och smakrikt. FOTO: Katarina Ekeström

Receptet är gjort av Lands receptmakare Katarina Ekeström och passar perfekt som en del av en buffé. Är dessutom klockren till en potatissallad eller en potatisgratäng.

Läs också: Hasselbackskyckling med krämig örtröra

Fläskfilé i marinad

Skriv ut

Ingredienser (4-6 portioner)

  • 800 g fläskfilé
  • Saltlag:
  • 9 ½ dl vatten
  • ½ dl salt
  • 1 liten skivad gul lök
  • ½ tsk torkad timjan
  • blad av färska kryddörter exempelvis salvia, gräslök eller rosmarin

Gör så här:

  1. Koka upp vatten, salt, lök och timjan. Ställ att svalna.
  2. Sätt ugnen på 100 grader. Stek filén runtom till fin färg. Lägg in i ugnen och mät innertemperaturen som ska upp i 65 – 68 grader.
  3. Ta ut köttet och lägg det i den avsvalnade lagen. Lagen ska täcka köttet. Låt stå i kyl 3 timmar.
  4. Skiva köttet tunt och servera med Potatissallad Caesar.

Recept och foto Katarina Ekeström

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Läs artiklar i säsong

Till toppen