Gå till innehåll
laddar...
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 10 september

Fläskfilé med grönpepparsås

Smidigare än så här blir det inte att laga festlig fläskfilé med grönpepparsås.

 Fläskfilé med grönpepparsås är en enkel och god festmåltid.
Fläskfilé med grönpepparsås är en enkel och god festmåltid. FOTO: Istock

Fläskfilé är ett lättlagat kött som passar till mycket. I detta recept är det grönpepparsåsen som är huvudnumret.

Enkelt och supergott blir det till rostade rotfrukter, krossad vitlökspotatis – eller potatispuré.

Läs också: Gudomligt god krossad vitlökspotatis – bästa tillbehöret!

Fläskfilé med grönpepparsås

Skriv ut

Ingredienser:

  • 1 fläskfilé, ca 800 g
  • 1 msk grönpeppar
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 msk soja
  • salt
  • svartpeppar

Gör så här:

  1. Köttet: Putsa fläskfilén och skiva upp i ca 3 cm tjocka skivor.
  2. Stek skivorna i omgångar i en stekpanna med smör tills de får fin yta. Lägg upp på ett fat.
  3. Såsen: Grovhacka grönpepparn. Slå grädde och grönpeppar i stekpannan. Tillsätt soja, salt och peppar.
  4. Lägg tillbaka köttet i pannan och låt puttra tills köttskivorna är genomstekta.
  5. Servera fläskfilé och sås med rostade rotfrukter eller valfri potatis.

Relaterade artiklar

Läs mer om

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen