Recept 10 september 2019
Fläskfilé med grönpepparsås
Smidigare än så här blir det inte att laga festlig fläskfilé med grönpepparsås.
Fläskfilé är ett lättlagat kött som passar till mycket. I detta recept är det grönpepparsåsen som är huvudnumret.
Enkelt och supergott blir det till rostade rotfrukter, krossad vitlökspotatis – eller potatispuré.
Läs också: Gudomligt god krossad vitlökspotatis – bästa tillbehöret!
Fläskfilé med grönpepparsås
Skriv ut
Ingredienser:
- 1 fläskfilé, ca 800 g
- 1 msk grönpeppar
- 3 dl vispgrädde
- 1 msk soja
- salt
- svartpeppar
Gör så här:
- Köttet: Putsa fläskfilén och skiva upp i ca 3 cm tjocka skivor.
- Stek skivorna i omgångar i en stekpanna med smör tills de får fin yta. Lägg upp på ett fat.
- Såsen: Grovhacka grönpepparn. Slå grädde och grönpeppar i stekpannan. Tillsätt soja, salt och peppar.
- Lägg tillbaka köttet i pannan och låt puttra tills köttskivorna är genomstekta.
- Servera fläskfilé och sås med rostade rotfrukter eller valfri potatis.