Recept 21 november 2019
Fläskfilégryta med svamp och schalotten
Bjud på grytfest med bästa receptet på fläskfilégryta med himmelska smaker. Snabbt och enkelt!
Detta härliga recept kommer från kokboken Middag hos mig av Johanna Toftby. Perfekt bjudmat som går alldeles utmärkt att göra i förväg.
Läs också: Lättlagad lövbiffsgryta
Fläskfilégryta
Skriv ut
Ingredienser (4 portioner):
- 700 g fläskfilé
- 3 dl grädde
- 1 dl crème fraiche
- 2 tsk dijonsenap
- 1 vitlöksklyfta
- 1 schalottenlök
- 1 msk tomatpuré
- 250 g färska champinjoner
- 1 msk oxfond
- salt peppar
- en nypa cayennepeppar
- 1 msk färsk hackad persilja
- färsk timjan
Gör så här:
- Stek fläskfilén i bitar, lägg åt sidan. Hacka löken i mindre bitar och dela champinjonerna.
- Fräs svampen i en torr, het panna. Den ska få lite färg. Ta upp svampen.
- Fräs den hackade löken med hackad vitlök i pannan med lite smör.
- Lägg ner fläskfilén och svampen och rör ner resten av ingredienserna. Låt koka ihop och sänk temperaturen på plattan. Låt grytan småkoka och smaka av, smakerna sätter sig bättre om den får koka i cirka 15 minuter, späd med mer vätska om det behövs.
- Innan servering, strö över hackad färsk persilja och lägg några kvistar timjan över.
Kommentarer
Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.