Gå till innehåll
laddar...
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 10 september

Fläskfilépanna med kantareller

Slantar av fläskfilé och gyllene smörsteka kantareller i en sås på crème fraiche kan inte bli annat än succé!

 Värm dig och familjen med en smaskig fläskfilépanna med kantareller.
Värm dig och familjen med en smaskig fläskfilépanna med kantareller.

Skogens guld doftar och smakar himmelskt gott när det får sällskap av fläskfilé och krämig sås.

Servera denna busenkla fläskfilépanna med nykokt pasta al dente och hyvlad lagrad hårdost, eller nykokt potatis. Det blir lika gott vilket som!

Tips! Två rågade matskedar dijonsenap i såsen ger ett extra djup i smakerna.Läs också: Biff Stroganoff – snabb och god gryta med lyxig smak

Fläskfilépanna med kantareller

Skriv ut

Ingredienser (4 portioner):

  • 400 g fläskfilé
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 msk smör
  • 1 msk kantarellfond
  • 2 msk soja
  • 100 g kantareller
  • 1 msk färska grovhackade örter, t ex timjan, persilja och dragon

Gör så här:

  1. Putsa fläskfilén och skär den i centimetertjocka skivor.
  2. Rensa kantarellerna och dela de stora i halvor.
  3. Stek fläskfilén i smör i omgångar tills det blir en fin yta, ca 2 minuter på varje sida. Salta och peppra.
  4. Lägg upp köttet på en tallrik och stek svampen tills vattnet kokat bort.
  5. Lägg tillbaka köttet i pannan tillsammans med svampen. Slå på crème fraiche, fond och soja. Rör om och låt koka upp. Sänk värmen och låt alltsammans småkoka i 5 minuter.
  6. Strö på örterna och servera pannan med ditt val av pasta, ris eller potatis.

Relaterade artiklar

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen