Recept 10 september 2019
Fläskfilépanna med kantareller
Slantar av fläskfilé och gyllene smörsteka kantareller i en sås på crème fraiche kan inte bli annat än succé!
Skogens guld doftar och smakar himmelskt gott när det får sällskap av fläskfilé och krämig sås.
Servera denna busenkla fläskfilépanna med nykokt pasta al dente och hyvlad lagrad hårdost, eller nykokt potatis. Det blir lika gott vilket som!
Tips! Två rågade matskedar dijonsenap i såsen ger ett extra djup i smakerna.Läs också: Biff Stroganoff – snabb och god gryta med lyxig smak
Fläskfilépanna med kantareller
Skriv ut
Ingredienser (4 portioner):
- 400 g fläskfilé
- 2 dl crème fraiche
- 1 msk smör
- 1 msk kantarellfond
- 2 msk soja
- 100 g kantareller
- 1 msk färska grovhackade örter, t ex timjan, persilja och dragon
Gör så här:
- Putsa fläskfilén och skär den i centimetertjocka skivor.
- Rensa kantarellerna och dela de stora i halvor.
- Stek fläskfilén i smör i omgångar tills det blir en fin yta, ca 2 minuter på varje sida. Salta och peppra.
- Lägg upp köttet på en tallrik och stek svampen tills vattnet kokat bort.
- Lägg tillbaka köttet i pannan tillsammans med svampen. Slå på crème fraiche, fond och soja. Rör om och låt koka upp. Sänk värmen och låt alltsammans småkoka i 5 minuter.
- Strö på örterna och servera pannan med ditt val av pasta, ris eller potatis.