Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 16 oktober 2018

Fläsklägg med äpple- och pepparrotskräm

En härlig vinterrätt med frisk smak av äppelsorten Ingrid Marie.

 Ingrid Marie är en våra mest folkkära äppelsorter.
Ingrid Marie är en våra mest folkkära äppelsorter. FOTO: Äppelriket

Rött och grant. Så ska ett riktigt vinteräpple se ut. Gamla kära Ingrid Marie har vad som krävs. Inte minst när det gäller smaken. Till detta recept föreslår vi därför att du använder just den sorten.

Läs också: Äppelkaka med kardemummaströssel

Fläsklägg med äpple- och pepparrotskräm

Skriv ut

Ingredienser: (4 portioner)

  • 500 g rimmad fläsklägg
  • 1/2 dl spad från kokningen av fläskläggen
  • 50 g smör
  • 2 bananschalottenlökar, skivade
  • Ingrid Marie- och pepparrotskräm
  • 2 äpplen – Ingrid Marie, skalade, urkärnade och skurna i bitar
  • 1/2 bananschalottenlök, fint hackad
  • 1 tsk socker
  • 1 msk nyriven pepparrot
  • 2 msk olivolja
  • salt

Gör så här:

  1. Koka fläskläggen, låt den svalna, spara en halv deciliter av kokspadet. Plocka köttet i små bitar från benen, det ska bli cirka 200 gram.
  2. Bryn smöret i en kastrull, passa så att det inte bränns. Tillsätt lökskivorna och koka tills de är mjuka. Lägg i kött och kokspad, koka ihop tills det blir en fin slarvsylta.
  3. Ingrid Marie- och pepparrotskräm. Koka äppelbitarna i en kastrull med olivolja och socker tills de är mjuka. Tillsätt riven pepparrot, mixa med stavmixer, smaka av med salt och eventuellt mer socker. Servera krämen till köttet.

Recept: Stefan Ekengren

Relaterade artiklar

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen