Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 28 december 2018

Fluffig fransk chokladmousse

Mörk chokladmousse med smak av kaffe serveras med vispgrädde och färska hallon.

 Varför krångla till det? Bjud på en klassisk chokladmousse till dessert.
Varför krångla till det? Bjud på en klassisk chokladmousse till dessert. FOTO: istock

Alla som gillar choklad kommer att älska den här maffiga desserten med en känsla av finkalas på 1980-talet.

Läs också: Morotstårta med citronfrosting och kokos

Fluffig fransk chokladmousse

Skriv ut

Ingredienser (6 portioner):

  • 125 g mörk choklad
  • 2 äggulor
  • 2 msk ljummet vatten
  • 3 msk florsocker
  • 3 dl vispgrädde
  • Smaksättning
  • 4 msk starkt kaffe
  • Till garnering
  • 1/2 dl vispgrädde
  • 125 g färska hallon

Gör så här:

  1. Bryt chokladen i små bitar och smält den i en bunke över vattenbad. Ta av bunken när all choklad är smält och låt den svalna något.
  2. Rör ner äggulorna en och en i chokladen. Tillsätt vattnet lite i taget och rör slätt. Därefter ska florsockret ner i chokladsmeten och sist kaffet. Låt smeten svalna.
  3. Vispa grädden lätt och vänd ner den lite åt gången i smeten. Fördela moussen i portionsskålar och ställ några timmar i kylen.
  4. Vispa grädden till garneringen och klicka på moussen. Avluta med ett par hallon.

Relaterade artiklar

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen