Recept 28 december 2018
Fluffig fransk chokladmousse
Mörk chokladmousse med smak av kaffe serveras med vispgrädde och färska hallon.
Alla som gillar choklad kommer att älska den här maffiga desserten med en känsla av finkalas på 1980-talet.
Läs också: Morotstårta med citronfrosting och kokos
Fluffig fransk chokladmousse
Skriv ut
Ingredienser (6 portioner):
- 125 g mörk choklad
- 2 äggulor
- 2 msk ljummet vatten
- 3 msk florsocker
- 3 dl vispgrädde
- Smaksättning
- 4 msk starkt kaffe
- Till garnering
- 1/2 dl vispgrädde
- 125 g färska hallon
Gör så här:
- Bryt chokladen i små bitar och smält den i en bunke över vattenbad. Ta av bunken när all choklad är smält och låt den svalna något.
- Rör ner äggulorna en och en i chokladen. Tillsätt vattnet lite i taget och rör slätt. Därefter ska florsockret ner i chokladsmeten och sist kaffet. Låt smeten svalna.
- Vispa grädden lätt och vänd ner den lite åt gången i smeten. Fördela moussen i portionsskålar och ställ några timmar i kylen.
- Vispa grädden till garneringen och klicka på moussen. Avluta med ett par hallon.