Recept 16 augusti 2019
Flygande Jacob
Flygande Jacob är en klassisk kycklinglåda med bacon, grädde, banan, chilisås och jordnötter.
Det lär ha varit en Ove Jacobsson, verksam inom flygfrakt, som kom på receptet till denna läckra vardagsfavorit, hämtat från ICA.
I originalreceptet kryddas kycklingen med italiensk salladskrydda. Prova också gärna att smaka av grädden med curry.
Läs mer: Kycklingpanna med bacon och gräslök
Flygande Jacob
Skriv ut
Ingredienser (4 portioner):
- 4 kycklingfiléer
- 1 tsk olja
- 1/2 tsk salt
- 1 krm peppar
- 140 g tärnat bacon
- 1 banan
- 2 1/2 dl matlagningsgrädde
- 1 dl chilisås
- 4 port ris, gärna basmatiris
- 1 dl saltade jordnötter
Gör så här:
- Sätt ugnen på 225°C.
- Skär kycklingen i strimlor och bryn den i oljan i en stekpanna i omgångar, krydda med salt och peppar. Lägg i en ugnssäker form. Stek baconet och lägg på kycklingen.
- Skala och skiva bananen och lägg dem på kycklingen.
- Rör ihop grädde och chilisås, smaka av med salt och peppar. Häll det över kycklingen.
- Tillaga mitt i ugnen ca 20 minuter.
- Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
- Strö jordnötterna över kycklingen och servera med riset.