Gå till innehåll
laddar...
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 16 augusti

Flygande Jacob

Flygande Jacob är en klassisk kycklinglåda med bacon, grädde, banan, chilisås och jordnötter.

 Flygande Jacob med kyckling, bacon och krämig gräddsås.
Flygande Jacob med kyckling, bacon och krämig gräddsås. FOTO: Jacob Fridholm

Det lär ha varit en Ove Jacobsson, verksam inom flygfrakt, som kom på receptet till denna läckra vardagsfavorit, hämtat från ICA.

I originalreceptet kryddas kycklingen med italiensk salladskrydda. Prova också gärna att smaka av grädden med curry.

Läs mer: Kycklingpanna med bacon och gräslök

Flygande Jacob

Skriv ut

Ingredienser (4 portioner):

  • 4 kycklingfiléer
  • 1 tsk olja
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 140 g tärnat bacon
  • 1 banan
  • 2 1/2 dl matlagningsgrädde
  • 1 dl chilisås
  • 4 port ris, gärna basmatiris
  • 1 dl saltade jordnötter

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Skär kycklingen i strimlor och bryn den i oljan i en stekpanna i omgångar, krydda med salt och peppar. Lägg i en ugnssäker form. Stek baconet och lägg på kycklingen.
  3. Skala och skiva bananen och lägg dem på kycklingen.
  4. Rör ihop grädde och chilisås, smaka av med salt och peppar. Häll det över kycklingen.
  5. Tillaga mitt i ugnen ca 20 minuter.
  6. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  7. Strö jordnötterna över kycklingen och servera med riset.

Källa: ICA

Relaterade artiklar

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen