Gå till innehåll
Shopping Utbildning
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
recept 20 juli 2016

Himmelskt god tarte tatin

Den lyxiga franska succéefterrätten tarte tatin blir en perfekt avslutning på en härlig middag. Och det bästa av allt – den är superlätt att göra!

FOTO: Thomas Carlgren

Tarte tatin – den lyxiga franska succéefterrätten

Applen5

Det här behöver du

Mördeg
3 dl vetemjöl
1 dl florsocker
1 ägg
100 g kallt smör
Karamell
1 ½ dl strösocker
1 msk vatten
2 tsk pressad citron
20 g smör

Fyllning
5-6 äpplen skalade och urkärnade.

Så här gör du

1. Nyp ihop vetemjöl och florsocker med smöret (eller använd en matberedare med metallkniv). Arbeta in ägget till en smidig deg.
2. Låt degen vila i kylskåp minst 30 minuter.
3. Smält socker, vatten, citron och smör till en karamell i en gjutjärnsstekpanna. Sockret ska bli ljusbrunt, men vakta noga så det inte bränns.
4. Skär äpplena i 4 delar.
5. Lägg äpplena i karamellen.
6. Ta fram degen och kavla ut till en rundel som är något större än stekpannan.
7. Lägg degen som ett lock över äpplerna, vik ner kanten.
8. Grädda i 175 grader mitt i ugnen i 30 minuter.
9. Låt kan svalna i 10 minuter.
10. Vänd upp pajen upp och ner på ett serveringsfat. De karamelliserade äpplen blir över sidan.

Relaterade artiklar

Läs mer om

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen