Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 15 augusti

Fräsig gulaschgryta

Gulasch är en favorit i många svenska kök och den här kommer garanterat bli populär till både lunch och middag! Paprika och tomat ger både färg och smak och den är lätt att variera - en toppengryta helt enkelt!

 En riktigt vinterfavorit, men lika god året om.
En riktigt vinterfavorit, men lika god året om. FOTO: Katarina Ekeström

Gulaschen är från början en ungersk gryta och förknippas för många med vintersporter och skidåkning men den är god året runt. Det här receptet är gjort av matkreatören Katarina Ekeström som är Lands egen receptmakare. Gott!

Katarina tipsar!

Jag har valt att göra gulaschen som en gryta, men det går fint att späda den för att få en soppliknande rätt. Smaka av med salt och kryddor så att smakerna hålls uppe.

Läs också: Krämig broccolisoppa

Färsig gulaschgryta

Skriv ut

Ingredienser (4 portioner):

  • 500 g blandfärs
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 morot
  • 1 klyfta rotselleri, lika stor som moroten
  • 1 röd paprika
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 tsk paprikapulver
  • ½ tsk grovt krossad kummin
  • 1 burk körsbärstomater
  • 3 – 4 dl vatten
  • 3 potatisar
  • salt
  • svartpeppar
  • Tillbehör:
  • Tjock yoghurt

Gör så här:

  1. Stek färsen till fin färg i panna. Salta, peppra och ställ åt sidan.
  2. Finhacka lök och vitlök. Skär morot och rotselleri i små tärningar. Fräs lök och rotsaker varsamt i en gryta.
  3. Skär paprikan i fina tärningar och lägg ner den i grytan. Rör ner tomatpuré, paprikapulver och kummin. Fräs ytterligare några minuter innan tomater och vatten tillsätts. Rör i färsen. Smaka av med salt och peppar.
  4. Skala, halvera och skiva potatisen tunt. Lägg potatisen i grytan som är klar så fort potatisskivorna är mjuka.
  5. Servera med en klick tjock yoghurt och bröd att bryta till.

Recept och foto: Katarina Ekeström

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Missa inte vår webbshop

Lär dig i din takt

Upptäck nya platser med

Läs artiklar i säsong

Till toppen