Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 9 november 2018

Frasig klyftpotatis

Klyftpotatis på bakpotatis som rostas frasig med timjan och flingsalt.

 Klyftpotatis är gott som tillbehör till nästan allt.
Klyftpotatis är gott som tillbehör till nästan allt. FOTO: Ove Lindfors

Knepet med att lyckas med klyftpotatis är att först förvälla den, då blir den härligt frasig. Den här klyftpotatisen kan du servera som tillbehör till fågel, fisk, kött eller en vegetarisk gryta.

Läs också: Gudomligt god krossad vitlökspotatis

Frasig klyftpotatis

Skriv ut

Ingredienser: (4 portioner)

  • 1 kg bakpotatis
  • 2 msk rapsolja
  • 1 msk timjan
  • flingsalt

Gör så här:

  1. Tvätta potatisen och skär varje potatis i 6–8 klyftor. Koka upp lättsaltat vatten. Lägg i potatisklyftorna och förväll dem 2–3 minuter. Ta upp och låt rinna av i ett durkslag.
  2. Sätt ugnen på 250 grader. Blanda potatisen med olja, timjan eller sesamfrö och salt på en bakpappersklädd plåt.
  3. Stek potatisen i övre delen av ugnen cirka 15 minuter. Rör om någon gång under tiden.

Recept Caroline Hofberg

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Missa inte vår webbshop

Lär dig i din takt

Upptäck nya platser med

Läs artiklar i säsong

Till toppen