Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 12 december 2018

Frasig rischoklad – supergott på nolltid

Rischokladpuffar är busenkla att göra och är ett tacksamt godis med stor volym.

 På nolltid har du massvis med knaprigt gott chokladsnask.
På nolltid har du massvis med knaprigt gott chokladsnask. FOTO: Istock

Med bara tre ingredienser gör du detta snabba chokladpyssel. Rispuffarna tenderar att bli barnens favoriter på gottebordet.

Läs även: Sprängfylld rocky road med extra allt

Rischoklad

Skriv ut

Ingredienser:

  • 200 g choklad, mörk eller ljus
  • 1 msk matolja
  • 8 dl puffat rostat ris

Gör så här:

  1. Dela chokladen i mindre bitar. Smält under omrörning över vattenbad tillsammans med matoljan.
  2. Rör ned riset lite i taget. Se till att allt ris täcks och chokladen sugs upp ur botten.
  3. Klicka ut smeten i lagom stora bitar på smörpapper.
  4. Låt stelna i kylskåp.

Relaterade artiklar

Läs mer om

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen