Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 22 september 2017

Frasiga potatistarteletter – så enkelt gör du lyxigaste fredagsmyset

Hemligheten bakom den magiskt goda smårätten är färdigköpt smördeg på rulle. Addera potatis, rom och västerbottensost så får du lyxigaste fredagsmyset. Verkligen superenkelt!

 Underbart goda och frasiga potatistarteletter som går snabbt och lätt att göra.
Underbart goda och frasiga potatistarteletter som går snabbt och lätt att göra. FOTO: Ove Lindfors

Potatis är en härlig råvara som går att variera i det oändliga. Den här smårätten av Lands Caroline Hofberg är rustig och lyxig på samma gång. Och superenkel att göra! Servera tarteletterna nygräddade, kanske till ett glas vin, och njut!

Läs också: Rekordgod potatisgratäng med grönkål och getost

Frasiga potatistarteletter

Skriv ut

Ingredienser

  • 6 stycken
  • 1 rulle kyld smördeg, 250 g
  • 8–10 kokta kalla potatisar
  • salt
  • 1 ägg
  • 3 dl grovriven prästost eller västerbottensost
  • Till servering
  • crème fraiche
  • 75–100 g löjrom eller stenbitsrom
  • nymald vitpeppar
  • hackad rödlök
  • dill
  • citronklyfta

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Skär smördegen i 6 bitar. Rulla upp en kant runt om. Flytta över till en plåt med bakplåtspapper. Nagga med en gaffel.
  2. Skala och skiva potatisen. Fördela potatisen omlott i rader på smördegen. Krydda med salt. Pensla kanterna med lätt uppvispat ägg. Strö på ost.
  3. Grädda i mitten av ugnen tills tarteletterna har fin färg och är frasiga, cirka 15 minuter. Låt svalna.
  4. Servera tarteletterna nygräddade med en klick crème fraiche och rom. Dra över ett varv med pepparkvarnen, strö på hackad rödlök och dill. Garnera med en dillkvist och citronklyfta.

Recept: Caroline Hofberg

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Läs artiklar i säsong

Till toppen