Recept 21 februari 2019
Frasiga vitlöksbröd
Frasigt gyllene vitlöksbröd med smör och persilja är goda att äta till nästan vilken huvudrätt som helst.
Vitlöksbröd är favoriten som finns att köpa färdig men är minst lika enkel och mycket godare att göra hemma. Vill du lyxa till bröden lite extra kan du toppa med färskriven smakrik hårdost innan gräddningen.
Läs också: 3 svenska ostar som är lika goda som parmesan
Vitlöksbröd
Skriv ut
Ingredienser:
- 1 baguette
- 100 g smör, rumstempererat
- 4 vitlöksklyftor
- 1 kruka persilja, finhackad
- havssalt
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Skala och pressa vitlöken. Rör ihop med smöret.
- Skiva upp baguetten i 2-3 centimeter tjocka sneda skivor.
- Bre generöst med vitlökssmör på varje skiva.
- Strö havssalt och hackad persilja på de smörade brödskivorna.
- Grädda i ugn tills de får en gyllene krispig yta, ca 5-7 minuter.
- Servera varma till pastarätter, soppa eller sallad.