Gå till innehåll
laddar...
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 21 februari

Frasiga vitlöksbröd

Frasigt gyllene vitlöksbröd med smör och persilja är goda att äta till nästan vilken huvudrätt som helst.

 Ingen tackar väl nej till ett vitlöksbröd vid sidan om varmrätten. Det här receptet ger dig smarriga vitlöksbröd!
Ingen tackar väl nej till ett vitlöksbröd vid sidan om varmrätten. Det här receptet ger dig smarriga vitlöksbröd! FOTO: Istock

Vitlöksbröd är favoriten som finns att köpa färdig men är minst lika enkel och mycket godare att göra hemma. Vill du lyxa till bröden lite extra kan du toppa med färskriven smakrik hårdost innan gräddningen.

Läs också: 3 svenska ostar som är lika goda som parmesan

Vitlöksbröd

Skriv ut

Ingredienser:

  • 1 baguette
  • 100 g smör, rumstempererat
  • 4 vitlöksklyftor
  • 1 kruka persilja, finhackad
  • havssalt

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skala och pressa vitlöken. Rör ihop med smöret.
  3. Skiva upp baguetten i 2-3 centimeter tjocka sneda skivor.
  4. Bre generöst med vitlökssmör på varje skiva.
  5. Strö havssalt och hackad persilja på de smörade brödskivorna.
  6. Grädda i ugn tills de får en gyllene krispig yta, ca 5-7 minuter.
  7. Servera varma till pastarätter, soppa eller sallad.

Relaterade artiklar

Läs mer om

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen