Gå till innehåll
Shopping Utbildning
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 8 januari

Frasigt ostpanerad kycklingfilé

Servera den fasigt ostpanerade kycklingen nystekt med yoghurtsås, ugnsrostade rotsaker och citron, tipsar Lands Katarina Ekeström. Oj, vilket ljuvligt recept!

 Osten tillför smak och ger en frasig yta till kycklingfilén.
Osten tillför smak och ger en frasig yta till kycklingfilén. FOTO: Katarina Ekeström

Ost är en härlig krydda som ger kycklingen ett frasigt smaklyft. Underbart gott med rostade grönsaker till.

Läs också: Ljuvligt goda lammfärsbiffar

Frasigt ostpanerad kycklingfilé

Skriv ut

Ingredienser

  • 4 personer
  • 4 kycklingfiléer
  • Panering
  • 2 skivor vitt bröd
  • 3 msk vetemjöl
  • 2 ½ dl riven Svecia
  • 1 ägg
  • salt
  • Sås
  • 1 ½ dl tjock yoghurt
  • 2 ½ msk crème av soltorkade tomater
  • salt

Gör så här

  1. Dela varje kycklingfilé mitt i till två tunna halvor. Dela eventuellt en gång till rakt över. Salta lätt.
  2. Mixa brödet till smulor. Blanda med mjöl och riven ost. Blandningen ska vara luftig, helt utan klumpar. Lägg upp på tallrik.
  3. Vispa ägget lätt tillsammans med en aning salt. Vänd kycklingbitarna först i ägget sedan i ostblandningen. Var noggrann så att paneringen täcker.
  4. Hetta upp olja i en stekpanna och stek kycklingen till fin, gyllenbrun yta på medelvärme.
  5. Rör ihop ingredienserna till såsen. Servera kycklingen nystekt med såsen, ugnsrostade rotsaker och citron att pressa över.

Recept: Katarina Ekeström

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen