Recept 8 januari
Frasigt ostpanerad kycklingfilé
Servera den fasigt ostpanerade kycklingen nystekt med yoghurtsås, ugnsrostade rotsaker och citron, tipsar Lands Katarina Ekeström. Oj, vilket ljuvligt recept!
Ost är en härlig krydda som ger kycklingen ett frasigt smaklyft. Underbart gott med rostade grönsaker till.
Läs också: Ljuvligt goda lammfärsbiffar
Frasigt ostpanerad kycklingfilé
Skriv ut
Ingredienser
- 4 personer
- 4 kycklingfiléer
- Panering
- 2 skivor vitt bröd
- 3 msk vetemjöl
- 2 ½ dl riven Svecia
- 1 ägg
- salt
- Sås
- 1 ½ dl tjock yoghurt
- 2 ½ msk crème av soltorkade tomater
- salt
Gör så här
- Dela varje kycklingfilé mitt i till två tunna halvor. Dela eventuellt en gång till rakt över. Salta lätt.
- Mixa brödet till smulor. Blanda med mjöl och riven ost. Blandningen ska vara luftig, helt utan klumpar. Lägg upp på tallrik.
- Vispa ägget lätt tillsammans med en aning salt. Vänd kycklingbitarna först i ägget sedan i ostblandningen. Var noggrann så att paneringen täcker.
- Hetta upp olja i en stekpanna och stek kycklingen till fin, gyllenbrun yta på medelvärme.
- Rör ihop ingredienserna till såsen. Servera kycklingen nystekt med såsen, ugnsrostade rotsaker och citron att pressa över.
Kommentarer
Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.