Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 23 oktober

Frasigt vitlöksbröd – gott till allt!

Går åt i ett nafs. Det utlovar matprofilen Zeina Mourtada och bjuder på sitt specialrecept på vitlöksbröd. Det blir succé varje gång!

 Gott till allt. Vitlökabröd är soppans, grytans och pastans bästa vän.
Gott till allt. Vitlökabröd är soppans, grytans och pastans bästa vän. FOTO: Istock

Ställ fram en plåt varma vitlöksbröd på middagsbordet och middagen är en succé direkt, det lovar TV-kocken och matbloggaren Zeina Mourtadas.

Du bara måste prova hennes urenkla och supergoda recept.

Läs också: Supergod bakad potatis

 TV-kocken och matbloggaren Zeina Mourtada bjuder på favoritrecept ur sin kokbok Veckans matsedel.
TV-kocken och matbloggaren Zeina Mourtada bjuder på favoritrecept ur sin kokbok Veckans matsedel. FOTO: Ulrika Ekblom

Zeinas frasiga vitlöksbröd

Skriv ut

Ingredienser

  • 4 skivor bröd (gärna surdegsbröd, ej dagsfärskt)
  • Vitlökssmör
  • 25 g rumsvarmt smör
  • 1 tsk olivolja
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 1 msk torkad oregano
  • 2 krm svartpeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Blanda alla ingredienser till vitlökssmöret.
  2. Bred smöret på bröden och skär sedan bröden i stavar. Hit kan du förbereda bröden och rosta dem vid ett senare tillfälle om så önskas. Plasta i så fall in dem och förvara dem i kylen.
  3. Rosta bröden mitt i ugnen i 3–5 minuter, eller tills bröden har fått en fin gyllene färg. Servera direkt.

Recept: Zeina Mourtada, ur Veckas matsedel

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen