Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 26 september 2018

Fredagspasta med rimmat fläsk och brynt spetskål

Vad kan passa bättre framåt helgen än en smakrik pasta med mustiga smaker av rimmat fläsk och vitlök? Krämigt och gott!

 Håkan Larsson bjuder på en läcker pastarätt med rimmat fläsk. Krämigt och gott!
Håkan Larsson bjuder på en läcker pastarätt med rimmat fläsk. Krämigt och gott! FOTO: Håkan Larsson

Lands Håkan Larsson ger här sitt smaskiga helgtips. Vill du inte ha fläsk går det precis lika bra med räkor. Bryn då kålen tillsammans med lite hackad vitlök och vänd ner räkorna hastigt på slutet, de ska bara bli genomvarma.

Bästa vinet till!

Det här är robust, enkel och god mat som ska ha sällskap av vin i samma stil. Här är två bra val:

Italienska ekovinet Tajano Rosso Piceno, (6090), 85 kronor, bjuder på mörka bär och lite fatvanilj, lättsamt och gott.

Castelgufo Chianti, (72389), 99 kronor, är ett lite lyxigare alternativ.Läs också: Stuvade makaroner med mjölk – enkelt recept

Skriv ut

Ingredienser: (4 personer)

  • 4 portioner pasta, t ex tagliatelle eller pappardelle
  • 300 g rimmat sidfläsk
  • 200-300 g spetskål
  • 2 msk smör till stekning
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 äggulor
  • 1-2 dl riven parmesan eller smakrik svensk hårdost
  • 50 g grovhackade valnötter, ev rostade
  • Till servering
  • riven ost

Gör så här:

  1. Koka pastan och låt rinna av.
  2. Strimla fläsket och kålen. Stek först fläsket knaprigt, bryn sedan kålen i smör så den mjuknar och får färg.
  3. Koka upp grädden. Blanda ner pasta, äggulor och riven ost, ta från värmen och rör om väl.
  4. Lägg upp pastan i djupa tallrikar, fördela fläsk och kål över och toppa med nötter. Servera med riven ost.

Recept: Håkan Larsson

Relaterade artiklar

Läs mer om

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen