Gå till innehåll
Shopping Utbildning
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 18 maj 2018

Friterade fläderblommor

Om du har tillagat fläder och har blomklasar kvar – gör en frityrsmet. Det kommer bli ett oförglömligt sommarminne.

 Friterad fläder med sirap och florsocker. Foto: Istock
Friterad fläder med sirap och florsocker. Foto: Istock

Läs också: Flädergårdens fantastiska fläderblomssaft – här är receptet

Friterade fläderblommor

Skriv ut

Ingredienser:

  • 10-12 st fläderblomklasar
  • 1 st ägg
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 3 dl mjölk
  • 1 tsk strösocker
  • 1 krm salt
  • rapsolja till fritering
  • Till servering:
  • Hemmagjord fläderblomssirap
  • Florsocker

Gör så här:

  1. Blanda ihop ingredienserna till smeten.
  2. Doppa blomklasarna i smeten. Fritera i het olja i djup stekpanna tills de fått en gyllene färg.
  3. Låt rinna av på hushållspapper och doppa i strösocker eller florsocker.
  4. Servera med rikliga mängder sirap, gärna hemmagjord fläderblomssirap, och lite florsocker.

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Populära ämnen på Land.se

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Läs artiklar i säsong

Till toppen