Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 8 januari 2018

Friterade lökringar – frasig middagsfest

Är du lyckligt lottad med en egen fritös? Grattis, då kan du njuta av hemgjorda lökringar att bjuda på till vardag och till fest!

Vår underbara blogg Trä. hops och kärlek delar med sig av sitt favoritrecept, läs mer om Sandra Back och David Langseth.

Läs också: Så gör du underbar kalops!

Friterade lökringar

Skriv ut

Ingredienser

  • 2 stora lökar
  • 2 dl mjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 1 ägg
  • 1,2 dl mjölk
  • 2 dl ströbröd
  • 1 tsk chilli
  • 1 tsk salt
  • Olja och fritös

Gör så här

  1. Blanda mjöl, bakpulver och salt.
  2. Rör ihop mjölk och ägg i en separat bunke, blanda med den torra blandningen, här gäller det att röra så att alla klumpar försvinner men inte röra så bubblorna från bakpulvret försvinner.
  3. Blanda ströbröd, chili och salt.
  4. Skiva löken i skivor, 4 mm tjocka, pilla i sär så att lökringarna frigörs. Ta bortde som går sönder och de som är för små.
  5. Sätt fritösen på 180 grader.
  6. Släng ner en näve lökringar i den rinnande frityrsmeten, fiska upp en lökring och panera med ströbrödsblandningen, gör likadant med 3-4 lökringar till och stoppa sen ned dem i den heta oljan. Fritera några minuter på varje sida tills de är gyllengula och frasiga.
  7. Serveras lämpligen som "sides" till hamburgarna eller varför inte som tilltugg till ölen!

David Langseth och Sandra Back

Relaterade artiklar

Läs mer om

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen