Recept 19 juli 2017
Fröknäcke – så enkelt och så gott
De här knäckebröden försvinner på ett nafs! Så goda, antingen ensamma eller tillsammans med ett gott pålägg. Kolla in godaste receptet.
Har du inte bakat fröknäcke tidigare så kommer du börja nu. Så enkelt och så gott! Och du kan variera receptets fröer enligt egen smak.
Receptet kommer från Trä, hops och kärlek – en härlig blogg här på Land.se
Fröknäcke
Skriv ut
Ingredienser
- 1/2 dl linfrön
- 1 dl vatten, att blötlägga linfröna med (om du vill blötlägga linfröna före baket så låter du dem ligga i vattnet i cirka en timme för att få en kletig konsistens)
- 1/2 dl skalade sesamfrön
- 1/2 dl pumpakärnor
- 3/4 dl solroskärnor
- 1 dl majsmjöl
- 1/2 dl olivolja eller kallpressad rapsolja
- flingsalt
Gör så här
- Blanda alla ingredienser förutom flingsalt till en smet.
- Bred ut tunt på bakplåtspapper och strö över flingsalt.
- Grädda mitt i ugnen på 150 grader i ca 60 minuter.
Kommentarer
Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.