Gå till innehåll
Shopping Resor
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 19 juli 2017

Fröknäcke – så enkelt och så gott

De här knäckebröden försvinner på ett nafs! Så goda, antingen ensamma eller tillsammans med ett gott pålägg. Kolla in godaste receptet.

 Fröknäcke, så gott och så enkelt. Testa det här receptet!
Fröknäcke, så gott och så enkelt. Testa det här receptet! FOTO: Trä, hops och kärlek

Har du inte bakat fröknäcke tidigare så kommer du börja nu. Så enkelt och så gott! Och du kan variera receptets fröer enligt egen smak.

Receptet kommer från Trä, hops och kärlek – en härlig blogg här på Land.se

Fröknäcke

Skriv ut

Ingredienser

  • 1/2 dl linfrön
  • 1 dl vatten, att blötlägga linfröna med (om du vill blötlägga linfröna före baket så låter du dem ligga i vattnet i cirka en timme för att få en kletig konsistens)
  • 1/2 dl skalade sesamfrön
  • 1/2 dl pumpakärnor
  • 3/4 dl solroskärnor
  • 1 dl majsmjöl
  • 1/2 dl olivolja eller kallpressad rapsolja
  • flingsalt

Gör så här

  1. Blanda alla ingredienser förutom flingsalt till en smet.
  2. Bred ut tunt på bakplåtspapper och strö över flingsalt.
  3. Grädda mitt i ugnen på 150 grader i ca 60 minuter.

Recept: Trä, hops och kärlek

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Populära ämnen på Land.se

Upptäck nya platser med

Läs artiklar i säsong

Till toppen