Recept 1 oktober 2018
Frukostbröd med färska bär
Bär och crème fraiche ger smak åt dessa friska och fräscha fruktbröd. En perfekt start på dagen!
Bevara sommaren genom att baka frukostbröd på just ditt favoritbär. Vi föreslår 300 gram av hallon, blåbär eller björnbär – men du kan variera som du vill. Den syrliga crème fraichen ger en frisk smak på brödet som med fördel äts ljummet.
Läs också: Amerikanska pancakes – tjocka och fluffiga pannkakor
Frukostbröd med färska bär
Skriv ut
Ingredienser: (6 stycken)
- 75 g smör
- 1 ¾ dl mjölk
- 15 g jäst
- ca 6 dl vetemjöl
- ½ dl strösocker
- 1 tsk kardemumma
- 1 dl crème fraiche
- 300 g bär tillexempel hallon, blåbär eller björnbär
- 2 msk socker
- 1 uppvispat ägg att pensla med.
Gör så här:
- Smält smöret och blanda ner mjölken, värm till 37 grader.
- Smula jästen i en bunke, lös upp jästen med vätskan.
- Tillsätt mjöl, socker och kardemumma.
- Arbeta ihop till en deg.
- Låtdegen jäsa i 1 timme till dubbel storlek
- Sätt ugnen på 200° C.
- Ta upp degen på mjölat bakbord och dela i 6 bitar, rulla till bullar.
- Kavla ut till rundlar, cirka 15 cm i diameter, och lägg på bakpappersklädd plåt.
- Bred ut crème fraiche i mitten på rundeln och lägg på bär. (Spara några cm på kanterna)
- Vik upp kanter på rundeln och tryck till, pensla kanten med uppvispat ägg.
- Grädda i 12-15 minuter.
- Servera lite ljumna.
Kommentarer
Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.