Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 1 oktober 2018

Frukostbröd med färska bär

Bär och crème fraiche ger smak åt dessa friska och fräscha fruktbröd. En perfekt start på dagen!

 Friskt och fräscht att starta dagen med ett härligt fruktbröd.
Friskt och fräscht att starta dagen med ett härligt fruktbröd. FOTO: Thomas Carlgren

Bevara sommaren genom att baka frukostbröd på just ditt favoritbär. Vi föreslår 300 gram av hallon, blåbär eller björnbär – men du kan variera som du vill. Den syrliga crème fraichen ger en frisk smak på brödet som med fördel äts ljummet.

Läs också: Amerikanska pancakes – tjocka och fluffiga pannkakor

Frukostbröd med färska bär

Skriv ut

Ingredienser: (6 stycken)

  • 75 g smör
  • 1 ¾ dl mjölk
  • 15 g jäst
  • ca 6 dl vetemjöl
  • ½ dl strösocker
  • 1 tsk kardemumma
  • 1 dl crème fraiche
  • 300 g bär tillexempel hallon, blåbär eller björnbär
  • 2 msk socker
  • 1 uppvispat ägg att pensla med.

Gör så här:

  1. Smält smöret och blanda ner mjölken, värm till 37 grader.
  2. Smula jästen i en bunke, lös upp jästen med vätskan.
  3. Tillsätt mjöl, socker och kardemumma.
  4. Arbeta ihop till en deg.
  5. Låtdegen jäsa i 1 timme till dubbel storlek
  6. Sätt ugnen på 200° C.
  7. Ta upp degen på mjölat bakbord och dela i 6 bitar, rulla till bullar.
  8. Kavla ut till rundlar, cirka 15 cm i diameter, och lägg på bakpappersklädd plåt.
  9. Bred ut crème fraiche i mitten på rundeln och lägg på bär. (Spara några cm på kanterna)
  10. Vik upp kanter på rundeln och tryck till, pensla kanten med uppvispat ägg.
  11. Grädda i 12-15 minuter.
  12. Servera lite ljumna.

Recept: Katarina Carlgren

Relaterade artiklar

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen