Recept 2 februari 2018
Lättlagad frusen limepaj – godaste desserten
Paj med lime är en amerikansk klassiker som passar utmärkt att göra när limen är som bäst i våra fruktdiskar. Här är bästa receptet på Frozen Key lime pie.
Key lime pie har sitt ursprung i Florida och har fått sitt namn från de små söta limefrukterna som växer där.
Den här fräscha varianten har en fin fyllning av kondenserad mjölk och lime efter ett recept av Lands Caroline Hofberg.
Läs också: Cheesecake i glas med citron och mandelbiskvier
Frozen Key lime pie
Skriv ut
Ingredienser
- 10 bitar
- Botten
- 100 g smör
- 225 g digestivekex
- 1 tsk nystötta kardemummakärnor
- Fyllning
- 2 dl vispgrädde
- 1 burk kondenserad mjölk, ca 400 g
- rivet skal och saft av 2 lime
- Topping
- 2 dl crème fraiche
- lime
- färsk mynta
Gör så här
- Botten: Smält smöret och låt svalna. Smula kexen i matberedaren. Blanda i smör och kardemumma. Tryck ut smulorna i en form med löstagbar kant, 24 centimeter i diameter. Ställ formen i 30 minuter i kylen.
- Sätt ugnen på 175 grader. Grädda bottnen i nedre delen av ugnen i 15 minuter. Låt kallna.
- Fyllning: Vispa grädden. Blanda kondenserad mjölk med limeskal och –saft. Vänd ner grädden.
- Häll smeten i formen. Frys minst 4 timmar.
- Vid servering: Ta ut pajen i god tid. Vispa crème fraichen tjock med elvisp. Bred ut den över pajen. Garnera med limeskivor och mynta.
Kommentarer
Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.