Gå till innehåll
Shopping Utbildning
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 24 juni

Fryst svissglasstårta

Gillar du glasstårta och marängsviss? Då bara måste du prova denna magiskt goda tårta. Du kommer inte att blir besviken.

 Maffigaste mixen av glasstårta och marängsviss.
Maffigaste mixen av glasstårta och marängsviss. FOTO: Ove Lindfors

Extra allt! Det kan inte bli annat än gott med så härliga ingredienser: maränger, grädde, yoghurt, chokladsås och jordgubbar.

Läs också: Jordgubbsmoussetårta till midsommar

Fryst svissglasstårta med choklad och jordgubbar

Skriv ut

Ingredienser (8 portioner)

  • 4 dl vispgrädde
  • 2 dl grekisk yoghurt
  • 1 äggula
  • 1/2 dl florsocker
  • 2 tsk vaniljpulver (inte vaniljsocker)
  • rivet skal av 1 ekologisk citron
  • 80 g små maränger
  • 1 dl färdigköpt chokladsås
  • Till garnering och servering:
  • färska jordgubbar

Gör så här

  1. Vispa grädden. Blanda ihop yoghurt, äggula, florsocker, vaniljpulver och citronskal.
  2. Vänd ner yoghurtblandningen i grädden med luftiga tag.
  3. Bred ut hälften av blandningen i en form med löstagbar kant, 24 centimeter i diameter.
  4. Lägg på ett lager maränger och ringla över lite chokladsås. Bred ut ett lager grädde, ett lager maränger, chokladsås och grädde. Avsluta med lite chokladsås.
  5. Täck över och frys minst 4 timmar. Låt glasstårtan stå cirka 15 minuter i rumstemperatur före servering. Garnera med jordgubbar och servera fler till.

Recept: Caroline Hofberg

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen