Recept 6 september
Fylld kyckling med tomat- och olivsallad
Mustiga, härliga smaker med kyckling i huvudrollen. Tareq Taylor ligger bakom receptet som får smak av tomat och oliver. Väl värt att laga!
Så här beskriver Tareq Taylor själv receptet som han skapat: ”Kycklingstek är en ganska ny detalj i mataffären. Det är helt enkelt urbenad kycklingklubba med skinnet kvar. Perfekt att fylla och rulla ihop som här. Jag knyter ett steksnöre i bomull om kycklingköttet för att det inte ska rulla upp sig.”
Receptet kommer från Tareq Taylors kokbok Grilla som ges ut av Bonnier Fakta. Kokboken publicerades 2023.
Läs också: Så lyckas du med kyckling
Fylld kyckling med tomat- och olivsallad
Skriv ut
Ingredienser (4 portioner)
- 600–800 g kycklingstek
- Fyllning:
- 15 urkärnade kalamataoliver
- 4–5 rejäla kvistar färsk oregano
- 1⁄2 citron, fint rivet skal
- 1 dl färskriven parmesanost
- salt
- Tomat- och olivsallad:
- 300 g körsbärstomater
- 15 urkärnade kalamataoliver
- 1 knippe oregano
- 2 msk olivolja
- flingsalt
Gör så här
- Lägg kycklingen med skinnsidan nedåt.
- Hacka oliverna och oreganon. Blanda hacket med citronskal och parmesanost.
- Fördela fyllningen på köttsidan och rulla ihop. Knyt om med steksnöre till små paket och salta dem lätt.
- Grilla på indirekt värme och under lock i cirka 20 minuter.
- Flytta kycklingen mot slutet så att den ligger direkt över glöden för att ge den lite mer färg.
- Skär tomaterna i skivor och lägg ut dem på ett serveringsfat till sammans med oliver och oregano. Ringla över olja och salta.
- Ta bort snöret från kycklingrullarna och skär dem i cirka 2 centimeter tjocka skivor.
- Lägg ut dem på salladen på fatet och servera.
Kommentarer
Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.