Gå till innehåll
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 11 oktober 2018

Fylld lammbringa

En saftig lammrulle som lätt kan bli buffébordets höjdpunkt. Godsaker som vitlöksklyftor, timjan, riven hårdost och svarta oliver fyller den.

 Den gula röran är gulbetspesto som är god att servera till.
Den gula röran är gulbetspesto som är god att servera till. FOTO: Ove Lindfors

Smakar fantastiskt gott med potatispaj och andra smårätter.

Bringa är en lite annorlunda styckningsdel än den traditionella lammsteken. Men en fylld, urbenad lammbringa är verkligen både praktisk, trevlig och god att skiva upp och servera på en buffé.

Läs också: Lammburgare med grillade äpplen och getost

Fylld lammbringa

Skriv ut

Ingredienser: (6 bufféportioner)

  • 1 urbenad lammbring, 750–800 g
  • salt
  • nymald peppar
  • 3 hackade vitlöksklyftor
  • rivet skal av 1 citron
  • 3 msk hackad färsk timjan
  • 1 krm chiliflakes
  • 1 tsk nystötta fänkålsfrön
  • 2 msk olivolja
  • 1 1/4 dl finriven parmesanost
  • 1 dl hackade svarta oliver
  • Till stekning
  • lagerblad
  • färska kvistar timjan eller rosmarin
  • 2 dl vitt vin
  • bindgarn

Gör så här:

  1. Krydda lammbringan på båda sidor med salt och peppar. Lägg den på en skärbräda med köttsidan upp.
  2. Blanda ihop resten av ingredienserna. Gnid in köttsidan med fyllningen.
  3. Rulla ihop lammbringan på längden till en tät rulle. Bind ihop med bindgarn. Stick in några lagerblad och örtkvistar under snöret. Lägg rullen i en ugnsfast form.
  4. Sätt ugnen på 150 grader. Stek lammrullen tills innertemperaturen är 85 grader, cirka 2 timmar.
  5. Häll vin i formen efter cirka 1/2 timme. Ös rullen regelbundet med vinet.
  6. Ta ut och låt lammrullen svalna lite under folie. Skär den i tunna skivor vid servering.

Recept: Caroline Hofberg

Relaterade artiklar

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen