Recept 25 juni 2019
Fyllda focaccia med soltorkade tomater och oliver
Små nybakade focacciabröd fyllda med soltorkade tomater, oliver och rosmarin. Perfekta att ta med ut på picknicken!
Bröden har fina smakrika fyllningar och är enkla att baka. Ät med fördel samma dag de har bakats.
Läs även: Focaccia med örter – bakas i långpanna
Små fyllda focaccia
Skriv ut
Ingredienser: (8-10 stycken)
- 25 g jäst
- 3 dl ljummet vatten
- ½ dl olivolja
- 2 msk honung
- 1 msk flingsalt
- 7-8 dl vetemjöl special
- Fyllning 1
- 10 strimlade soltorkade tomater
- basilika
- Fyllning 2
- 25 oliver, kärnfria
- rosmarin
- Pensling
- olivolja
- flingsalt
Gör så här:
- Smula jästen i en bunke och rör ut den med vatten, tillsamman med olivolja, honung och salt.
- Tillsätt vetemjölet och arbeta samman till en deg. Knåda degen ordentligt gärna i maskin.
- Jäs degen under bakduk i ca 60 minuter.
- Ta upp degen på mjölat bakbord och arbeta igenom. Dela degen i 8 bitar och rulla till bullar.
- Kavla eller platta ut till rundlar ca 1 ½ cm tjocka. Lägg bröden på bakplåtspappersklädd plåt och låt jäsa under bakduk i ca 30 minuter.
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Gör fördjupningar i rundlarna med fingrarna och tryck ner fyllning i hålen. Ringla eller pensla bröden med olivolja och strö över flingsalt.
- Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter.