Gå till innehåll
Shopping Utbildning
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 10 december 2021

Fyllda juläpplen

Små, vackra svenska äpplen ger både god doft och goda smaker. Testa det här klassiska receptet och få julstämning i hela hemmet. Receptet är gjort av Caroline Hofberg som är en av Lands receptmakare.

 Äpple och lök i samma rätt - lätt som en plätt!
Äpple och lök i samma rätt - lätt som en plätt! FOTO: Ove Lindfors

Kan det bli mer klassiskt än fyllda juläpplen – en godsak som glatt generationer med sina mustiga, maxade smaker. Perfekt som tillbehör på julbordet.

Fyllda juläpplen

Skriv ut

Ingredienser (8 bufféportioner):

  • 8–10 små svenska äpplen, till exempel Ingrid Marie
  • 1 rödlök
  • 50 g smör
  • 2 tsk färskriven ingefära
  • 3 krm kryddpeppar
  • 1 tsk kanel
  • 2 1/2 msk mörkt eller ljust muscovadosocker
  • 2 msk äppelcidervinäger
  • salt

Gör så här:

  1. Kärna ur äpplena med en äppelpipa så att hålen blir stora, men spar lite i botten så att fyllningen inte rinner ut.
  2. Skala och hacka löken. Låt den puttra i smöret i en liten kastrull. Tillsätt kryddor, socker och vinäger. Koka ihop ett par minuter.
  3. Sätt ugnen på 200 grader. Ställ äpplena i en ugnsfast form. Fyll dem generöst med smöret.
  4. Stek i mitten av ugnen tills äpplena är mjuka, cirka 20 minuter. Vakta så att äpplena inte spricker.

Recept av Caroline Hofberg, foto Ove Lindfors

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Populära ämnen på Land.se

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Läs artiklar i säsong

Till toppen