Recept 10 december 2021
Fyllda juläpplen
Små, vackra svenska äpplen ger både god doft och goda smaker. Testa det här klassiska receptet och få julstämning i hela hemmet. Receptet är gjort av Caroline Hofberg som är en av Lands receptmakare.
Kan det bli mer klassiskt än fyllda juläpplen – en godsak som glatt generationer med sina mustiga, maxade smaker. Perfekt som tillbehör på julbordet.
Fyllda juläpplen
Skriv ut
Ingredienser (8 bufféportioner):
- 8–10 små svenska äpplen, till exempel Ingrid Marie
- 1 rödlök
- 50 g smör
- 2 tsk färskriven ingefära
- 3 krm kryddpeppar
- 1 tsk kanel
- 2 1/2 msk mörkt eller ljust muscovadosocker
- 2 msk äppelcidervinäger
- salt
Gör så här:
- Kärna ur äpplena med en äppelpipa så att hålen blir stora, men spar lite i botten så att fyllningen inte rinner ut.
- Skala och hacka löken. Låt den puttra i smöret i en liten kastrull. Tillsätt kryddor, socker och vinäger. Koka ihop ett par minuter.
- Sätt ugnen på 200 grader. Ställ äpplena i en ugnsfast form. Fyll dem generöst med smöret.
- Stek i mitten av ugnen tills äpplena är mjuka, cirka 20 minuter. Vakta så att äpplena inte spricker.
Kommentarer
Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.