Recept 24 maj
Gemsallad med caesardressing
Grillad sallad? Så klart! Här är ett recept framtaget av Tareq Taylor som inte går av för hackor, riktigt gott! Caesardressingen till är pricken över i:et. Testa!
Så här skriver Tareq Taylor i kokboken som receptet kommer från: ”Har du aldrig grillat sallad förut, se till att göra det direkt! Det är oväntat gott. Jag kokar ägget en kort stund till dressingen för att ge den godare smak och fluffigare konsistens.”
Grilla av Tareq Taylor ges ut av Bonnier Fakta och kom 2023.
Gemsallad med caesardressing
Skriv ut
Ingredienser (4 portioner)
- 4 gemsalladshuvuden (hjärtsallad, babysallad)
- 1 msk kapris, avrunnen olivolja
- Flingsalt
- Caesardressing:
- 1 ägg
- 5 sardellfiléer
- 1 vitlöksklyfta, finhackad
- 1/2 dl färskriven lagrad, hårdost
- 1 msk vitvinsvinäger
- 2 dl solros eller rapsolja
- 1 krm salt
Gör så här:
- Koka ägget till dressingen i 3 minuter.
- Kyl ner det under rinnande kallt vatten.
- Skrapa ut ägget ur skalet i en mixerskål.
- Tillsätt sardeller, vitlök, ost och vinäger och kör en stund med stavmixer.
- Häll i oljan lite i taget medan du mixar till en tjock majonnäs.
- Smaka av med salt.
- Dela salladen på längden i två halvor.
- Ringla lite olivolja över och grilla halvorna på snittytan direkt över glöden och under lock i cirka 5 minuter.
- Lägg upp salladen i en skål, strö över flingsalt och ringla över såsen.
- Toppa till sist med kapris.
Kommentarer
Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.