Gå till innehåll
laddar...
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 11 juni

Glaserade grillade kycklinglår

En underbart god kycklingrätt med grillade kycklinglår och fräsch sallad till sommarens grillfest!

 Grillade kycklinglår med en sallad på gulbetor och sockerärtor lämna ingen besviken.
Grillade kycklinglår med en sallad på gulbetor och sockerärtor lämna ingen besviken. FOTO: Mattias Södermark

Apelsin- och chipotleglaserade kycklinglår med grillad färsklök och sallad på gulbetor är en fantastiskt god och smakrik kycklingrätt.

Läs också: Saftig helstekt kyckling i ugn

Glaserade kycklinglår

Skriv ut

Ingredienser (4 portioner):

  • 8 kycklinglår
  • 10 färsklökar
  • Glazen:
  • 2 apelsiner
  • 2 tsk chipotlepasta
  • 0,5 dl farinsocker
  • Sallad:
  • 1 kilo gulbetor
  • 200 g sockerärtor
  • saft och skal från 1 citron
  • 0,5 dl olivolja
  • salt och peppar
  • Garnering:
  • gräslök
  • 200 g getost

Gör så här:

  1. Se till att tända grillen i tid så att glöden hinner bli bra. Kolet ska vara lite grått med ett rött glödande inre. Lägg gärna kolet på ena sidan av grillen och till denna rätt använd helst en klotgrill eller en annan grill med lock.
  2. Glazen: Pressa apelsinjuicen och blanda med farinsocker och chipotle. Koka detta till en sirap och låt svalna.
  3. Salta och peppra låren och grilla först på̊ den delen som har kol. Vänd när de har fått lite fin färg och lägg dem sedan på̊ sidan utan kol och lägg på̊ locket. Grilla dem tills de har nått en temperatur på 75–80 grader. Pensla med glazen flera gånger.
  4. Dela färsklökarna på längden och grilla dem på hög värme först och sedan på indirekt tills de är mjuka. Salta och peppra.
  5. Sallad: Koka betorna mjuka i saltat vatten och skala dem. Skär ner i bitar i en skål. Blanchera sockerärtorna snabbt i saltat vatten och kyl av i isvatten. Skär i mindre bitar och blanda med betorna. Dressa med skal och saft från citron och olivolja, salta och peppra. Smula lite getost över salladen. Toppa med gräslök.

Recept: Kronfågeln

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Läs mer om

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen