Recept 11 juni 2019
Glaserade grillade kycklinglår
En underbart god kycklingrätt med grillade kycklinglår och fräsch sallad till sommarens grillfest!
Apelsin- och chipotleglaserade kycklinglår med grillad färsklök och sallad på gulbetor är en fantastiskt god och smakrik kycklingrätt.
Läs också: Saftig helstekt kyckling i ugn
Glaserade kycklinglår
Skriv ut
Ingredienser (4 portioner):
- 8 kycklinglår
- 10 färsklökar
- Glazen:
- 2 apelsiner
- 2 tsk chipotlepasta
- 0,5 dl farinsocker
- Sallad:
- 1 kilo gulbetor
- 200 g sockerärtor
- saft och skal från 1 citron
- 0,5 dl olivolja
- salt och peppar
- Garnering:
- gräslök
- 200 g getost
Gör så här:
- Se till att tända grillen i tid så att glöden hinner bli bra. Kolet ska vara lite grått med ett rött glödande inre. Lägg gärna kolet på ena sidan av grillen och till denna rätt använd helst en klotgrill eller en annan grill med lock.
- Glazen: Pressa apelsinjuicen och blanda med farinsocker och chipotle. Koka detta till en sirap och låt svalna.
- Salta och peppra låren och grilla först på̊ den delen som har kol. Vänd när de har fått lite fin färg och lägg dem sedan på̊ sidan utan kol och lägg på̊ locket. Grilla dem tills de har nått en temperatur på 75–80 grader. Pensla med glazen flera gånger.
- Dela färsklökarna på längden och grilla dem på hög värme först och sedan på indirekt tills de är mjuka. Salta och peppra.
- Sallad: Koka betorna mjuka i saltat vatten och skala dem. Skär ner i bitar i en skål. Blanchera sockerärtorna snabbt i saltat vatten och kyl av i isvatten. Skär i mindre bitar och blanda med betorna. Dressa med skal och saft från citron och olivolja, salta och peppra. Smula lite getost över salladen. Toppa med gräslök.
Kommentarer
Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.