Gå till innehåll
Shopping Utbildning
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
recept 21 juli 2016

Glass utan glassmaskin – 4 fantastiska recept du måste prova

Finns det något godare än hemgjord glass? Här är fyra himmelska glassrecept som du inte behöver glassmaskin för att göra!

1. Passionsfruktsglass med jordgubbar

skillnadenstradgard_glass_jordgubbar

Av ägg från egna höns gör bloggaren Sara Bäckmo den här fantastiska passionsfruktsglassen, men det går såklart lika bra med köpta, här hittar du receptet.

2. Superenkel och snabb hallonglass

paleoglass

Fredrik Nyléns paleoglass innehåller varken mjölk eller socker för den som vill ha en lättare sorbetglass.

Ingredienser:
225 g frysta hallon
1 dl kokosmjölk
1 dl naturella chashewnötter

Gör så här:
1. Lägg allt i en skål
2. Mixa med stavmixer tills du har en glassig konsistens
3. ÄT!

3. Glass med hallon och chokladpuffar

steg-5-860x860

Hallon, kondenserad mjölk och choklad, godare än så blir det inte.

8–10 portioner 

Fantastiskt krämig och lättgjord glass med hallon och frasiga chokladpuffar.

5 dl vispgrädde
1 burk kondenserad mjölk, sockrad
ca 1 dl hallon, frysta eller färska
ca 1 dl chokladpuffar 

GÖR SÅ HÄR

1. Vispa grädden fluffig.

2. Rör ner den kondenserade mjölken och blanda ordentligt.

3. Rör ner hallonen och chokladpuffarna i smeten.

4. Häll glassmeten i en limpform, ca 1 ½ liter. Strö över lite extra chokladpuffar. Täck formen med aluminiumfolié eller plast och ställ den i frysen tills den är genomfryst, ca 6 tim. Ta fram glassen en stund före servering. Servera glassen i strutar eller på tallrik.

4.  Lättgjord krämig chokladglass

chokladglass2-860x1190

En gudomligt god chokladglass får du med mörk choklad och kondenserad mjölk:

ca 1,1 liter

5 dl vispgrädde
1 burk kondenserad mjölk, sockrad (397 g)
200 g mörk choklad

Chokladdoppade glasstrutar
ca 10 glasstrutar
ca 50 g mörk choklad, smält

GÖR SÅ HÄR

1. Vispa grädden fluffig i en skål.

2. Häll ner den kondenserade mjölken i grädden och blanda ordentligt.

3. Smält hälften av chokladen och hacka resten. Blanda ner chokladen i gräddsmeten. Spar lite av den hackade chokladen till garnering.

4. Häll glassmeten i en limpform, ca 1 ½ liter. Strö resten av den hackade chokladen på ytan. Täck formen med plast och ställ den i frysen tills den är genomfryst. Ta fram glassen en stund före servering. Servera glassen i strutar eller på tallrik.

5. Chokladdoppade glasstrutar: Doppa den övre kanten i smält choklad. Ställ dem i var sitt glas och låt chokladen stelna.

Populära ämnen på Land.se

Gör som 60 000 andra!

Missa inte Lands nyhetsbrev

Få lästips om hem och trädgård, mat och dryck samt djur och natur

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.

Läs artiklar i säsong

Till toppen