Recept 20 november 2019
Glöggryta med lövbiff
Den här grytan med lövbiff som får puttra i glögg är försvinnande god! Den får extra sting av sambal och härligt crunch av smörstekt mandel. En ny julklassiker är här!
Den här grytan är perfekt som en finare bjudrätt eftersom den smakar mycket men är lekande lätt att laga! Därför är den också perfekt en helt vanlig vinterkväll. Dessutom är den ett perfekt sätt att bli av med restglöggen.
Läs också: Baka gott i jul – våra bästa recept hittar du här!
Glöggryta
Skriv ut
Ingredienser (4 personer):
- 600 g lövbiff
- 1 dl lättglögg
- 2 rödlökar
- Smör
- 2 msk mörk kalvfond
- 1 tsk kinesisk soja
- 0,5 tsk sambal oelek
- 0,5 dl grovhackad färsk persilja
- 2 dl lätt crème fraiche
- 1 msk majsstärkelse
- 1 dl mandel
- Till servering:
- 750 g potatis
- 250 g brysselkål
Gör så här:
- Börja med att skala och koka potatisen. Skär köttet i bitar. Skala och klyfta löken.
- Bryn köttet i smör i en stekpanna och lägg över i en gryta. Fräs löken och lägg över i grytan.
- Rör i fond, vinglögg, soja, sambal oelek, persilja och crème fraiche. Låt koka ca 5 min.
- Rör ut majsstärkelsen i lite vatten och rör ner i grytan. Låt koka ca 2 min.
- Skålla och skala mandeln. Fräs mandeln i smör i en stekpanna tills den får färg. Strö den över grytan.
- Koka brysselkålen. Servera grytan med potatis och brysselkål.
Kommentarer
Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.