Glömd maräng med jordgubbar, grädde, glass och ett glas vitt
Jordgubbar är obligatoriskt i midsommartiden. Här spelar de huvudrollen i en otroligt lättgjord och lyxig dessert. Förbered enkelt dagen innan!
En lyxig jordgubbstårta hör midsommaren till. Är den samtidigt lätt att göra så är det förstås ett extra plus. Tänk bara på att marängen ska göras kvällen före festen.
Glömt och gott
Marängen du glömmer i ugnen fungerar förstås lika bra med andra bär och frukter, och smak på glassen väljer du efter din egen smak.
Bästa vinet till tårtan
Till bären och marängen fungerar det perfekt med ett ädelsött vin där syrligheten matchar marängens sötma, samtidigt som tonerna av aprikos och mandel trivs med jordgubbarna.
Från Bordeaux kommer pålitliga 4087 Château Menota, 79 kronor/37 cl.
Alkoholfritt: Nybryggt kaffe smakar härligt till.
Läs också: Håkans ostgratinerad tunnbrödsrullar
Glömd maräng med jordgubbar, grädde och glass
Ingredienser
- 8 personer
- 5 äggvitor
- 3 1/2 dl strösocker
- 1/2 tsk bakpulver
- 1 nypa salt
- smör och ströbröd till formen
- Fyllning
- 1/2 liter god vaniljglass
- 3 dl vispgrädde
- 2 liter jordgubbar
Gör så här
- Sätt ugnen på 250 grader. Vispa vitorna till hårt skum. Blanda bakpulver och salt i sockret. Vispa ner sockret i vitorna lite i taget.
- Lägg marängsmeten i en rund, smord och bröad form, gärna med löstagbar kant. Sätt in marängen längst ner i ugnen och stäng av den. Låt marängen stå inne utan att öppna luckan minst 4 timmar, gärna över natten.
- Lägg marängen på serveringsfat, täck med glass, vispad grädde och jordgubbar.
Kommentarer
Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.