Gå till innehåll
laddar...
svg_comments atlicons_arrow svg_facebook svg_linkedin svg_mail atlicons_menu svg_playsvg_search atlicons svg_twitter atlicons_facebook_f atlicons_login dlp-lrftag
Recept 27 juni

Glutenfri chokladkaka med potatis

Blev det kokt potatis över? Baka en himmelskt god och glutenfri chokladkaka av resterna.

 Ljuvligt god och glutenfri chokladkaka med potatis i stället för mjöl. Här serverad med vaniljglass och kolasås.
Ljuvligt god och glutenfri chokladkaka med potatis i stället för mjöl. Här serverad med vaniljglass och kolasås. FOTO: Istock

Den här underbart goda chokladkakan är naturligt glutenfri. I stället för mjöl använder du kall, mosad potatis. Det gör kakan extra saftig med en härlig konsistens.

Läs också: Chokladfondant med kardemumma – imponerande god!

Glutenfri chokladkaka med potatis

Skriv ut

Ingredienser (6 bitar):

  • 3 medelstora potatisar, mjölig sort
  • salt till vattnet du kokar potatisen i
  • 100 g rumsvarmt smör
  • 2 ägg
  • 1 dl strösocker
  • 1 dl kakao
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1/2 tsk salt (till smeten)
  • Smör till formen
  • Till servering
  • Vispgrädde eller vaniljglass

Gör så här:

  1. Börja med att sätta ugnen på 150-175 grader beroende på vilken ugn du har. Lägre om du har varmluft. Högre om du har ”vanlig” ugn.
  2. Skala och koka potatisen i saltat vatten tills den är riktigt mjuk.
  3. Finmosa potatisen med en gaffel.
  4. Rör ihop smör och potatis och rör sedan ned resten av ingredienserna (ägg, socker, kakao, vaniljsocker och salt).
  5. Häll smeten i en form som du klär med bakplåtspapper. Formen ska vara cirka 20 cm i diameter.
  6. Sätt formen i ugnen och grädda den i cirka 25 minuter. Kortare om du vill ha den kladdig.
  7. Låt kakan svalna och servera med lättvispad grädde eller vaniljglass.

Relaterade artiklar

Kommentarer

Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.

Lands Nyhetsbrev

Gör som 49 000 andra - få tips om nyheter, inspiration, mat & vin direkt till din e-post!

Missa inga nyheter
Gratis

Den information som du lämnar här kommer att behandlas i enlighet med vår personuppgiftspolicy. Vi rekommenderar att du läser den innan du går vidare.


Läs fler artiklar från Land.se

Till toppen