Recept 27 juni 2019
Glutenfri chokladkaka med potatis
Blev det kokt potatis över? Baka en himmelskt god och glutenfri chokladkaka av resterna.
Den här underbart goda chokladkakan är naturligt glutenfri. I stället för mjöl använder du kall, mosad potatis. Det gör kakan extra saftig med en härlig konsistens.
Läs också: Chokladfondant med kardemumma – imponerande god!
Glutenfri chokladkaka med potatis
Skriv ut
Ingredienser (6 bitar):
- 3 medelstora potatisar, mjölig sort
- salt till vattnet du kokar potatisen i
- 100 g rumsvarmt smör
- 2 ägg
- 1 dl strösocker
- 1 dl kakao
- 1 msk vaniljsocker
- 1/2 tsk salt (till smeten)
- Smör till formen
- Till servering
- Vispgrädde eller vaniljglass
Gör så här:
- Börja med att sätta ugnen på 150-175 grader beroende på vilken ugn du har. Lägre om du har varmluft. Högre om du har ”vanlig” ugn.
- Skala och koka potatisen i saltat vatten tills den är riktigt mjuk.
- Finmosa potatisen med en gaffel.
- Rör ihop smör och potatis och rör sedan ned resten av ingredienserna (ägg, socker, kakao, vaniljsocker och salt).
- Häll smeten i en form som du klär med bakplåtspapper. Formen ska vara cirka 20 cm i diameter.
- Sätt formen i ugnen och grädda den i cirka 25 minuter. Kortare om du vill ha den kladdig.
- Låt kakan svalna och servera med lättvispad grädde eller vaniljglass.
Kommentarer
Genom att kommentera på Land så godkänner du våra regler.